112-nieuws: boetes bij controle Biesbosch • heftruckchauffeur gewond - Omroep Brabant
Liveblog

112-nieuws: boetes bij controle Biesbosch • heftruckchauffeur gewond

22 mei om 21:03 • Aangepast 30 mei om 14:12
nl
In dit liveblog hielden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

Liveblog

22.45

Dit liveblog is afgesloten

21.30

Heftruckchauffeur gewond na ongeval

Een heftruckchauffeur is rond 20.30 uur gewond geraakt nadat zijn heftruck door een nog onbekende oorzaak was omgevallen. Het been van het slachtoffer kwam daarbij onder de heftruck terecht. Dat gebeurde bij het bedrijf Agristo op het Heieinde in Tilburg. De brandweer heeft de heftruckchauffeur met specialistisch gereedschap bevrijd uit zijn benarde positie. De man werd vervolgens naar het ziekenhuis gebracht.
De arbeidsinspectie zal onderzoek doen naar het ongeval.

Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
20.55

Vijftien boetes bij controle in de Biesbosch

Bij een handhavingsactie in de Biesbosch op zaterdag zijn tientallen controles uitgevoerd en vijftien boetes uitgedeeld. Dat meldt Staatsbosbeheer. Mensen die op de bon werden geslingerd maakten zich onder meer schuldig aan het achterlaten van afval, het gebruik van verboden aas, het niet tonen van een ID-bewijs en het niet hebben van een vaarbewijs op een boot waar wel een vaarbewijs voor nodig is. Bij één werd een grote hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen. Ook werden er tientallen keren waarschuwingen gegeven voor zaken als te hard varen, geen registratieteken hebben op een boot, geen reddingsvest dragen en verkeerd parkeren.

Foto: Staatsbosbeheer.
Foto: Staatsbosbeheer.
19.22

Ook in Eindhoven regent het bekeuringen

Op de Geldropseweg in Eindhoven werden zondag snelheidscontroles uitgevoerd. Zeshonderd mensen kregen een boete, omdat ze sneller reden dan de toegestane vijftig kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid was daar zelfs 110 kilometer per uur.

Wachten op privacy instellingen...
16.00

Veel bekeuringen in Westerhoven

Bij een snelheidscontrole op de Heijerstraat in Westerhoven zijn zaterdag een boel automobilisten bekeurd. Twintig procent van de ruim 2000 passerende automobilisten reed harder dan de toegestande 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 96 km/u.

Wachten op privacy instellingen...
15.45

Mogelijke kinderlokker in Boxtel

Bij de politie in Boxtel zijn meerdere geruchten binnengekomen over een man die geld aanbiedt aan kinderen en ze vervolgens meelokt. Dit zou zijn gebeurd in de omgeving van de Hoogheem.

Wachten op privacy instellingen...
15.10

Koeien nemen verkwikkende duik

Een aantal koeien op de Zeeg in Nieuwkuijk vond het waarschijnlijk iets te warm en na een verkwikkende duik in een nabijgelegen sloot. Een boer, waarvan niet bekend is of hij de eigenaar van de koeien is, wilde geen hulp van de brandweer en probeerde de koeien een anders sloot in te jagen zodat ze vanaf daar de wal weer op konden klimmen.

Wachten op privacy instellingen...
14.30

Scooterrijder onderuit in Veghel

Op de Ham in het buitengebied van Veghel ging een scooterrijder in een flauwe bocht onderuit en kwam hij tegen een paardentrailer tot stilstand. In eerste instantie werd gemeld dat de persoon bekneld zou zitten onder de paardentrailer, dit bleek echter niet het geval. De weg werd afgesloten om het slachtoffer bij te kunnen staan. Over de ernst van zijn verwondingen is niets bekend.

Wachten op privacy instellingen...
14.15

Klein brandje in kleedkamer voetbalclub Moergestel

In de kleedkamer van voetbalclub Audacia aan de Molenstraat in Moergestel heeft zondagmiddag een klein brandje gewoed. Rond kwart voor twee rukte de brandweeer uit. Ter plekke bleek het te gaan om een kleine brand in de afzuiging van de kleedkamer.

Foto: Toby de Kory/SQ Vision
Foto: Toby de Kory/SQ Vision
12.27

Fietser gewond na aanrijding Rijsbergen

Een wielrenner is zondag gewond geraakt nadat die rond twaalf uur 's middags in Rijsbergen werd aangereden door een automobilist. Dit gebeurde op de Hazeldonksestraat. Wie er geen voorrang gaf, wordt onderzocht. De wielrenner is met diverse verwondingen aan benen, armen en gezicht in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

De politie onderzoekt hoe de aanrijding in Rijsbergen kon gebeuren (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De politie onderzoekt hoe de aanrijding in Rijsbergen kon gebeuren (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
12.02

Politie zoekt melder bedreiging kinderen in Berghem

De politie zoekt met spoed de man die agenten donderdagavond doorgaf dat een paar kinderen op de Kerkstraat in Berghem bedreigd zouden zijn door een man met een mes. Dit zou gebeurd zijn rond kwart voor zeven, vlakbij het huis met huisnummer 13. De agenten zijn na de melding van de man meteen naar de Kerkstraat gegaan om de verdachte aan te houden.

11.53

Vreemde man vernielt tuin in Waalwijk

De bewoner van een huis aan het Bloemenoordplein in Waalwijk werd zondagochtend rond zes uur wakker van geluiden vanuit zijn voortuin. Toen hij ging kijken, zag hij daar een vreemde man staan. Die man bleek behoorlijk dronken en richtte vernielingen aan in de tuin. Agenten hielden de 25-jarige man aan. Hij is vastgezet in het cellencomplex in Tilburg. Voordat hij wordt gehoord door de recherche, mag hij eerst zijn roes uitslapen.

10.54

Auto in vlammen op in Vught

Aan De Kikvorsch in Vught is zondagochtend een auto in vlammen opgegaan. De autobrand werd rond kwart voor elf gemeld. De auto was geparkeerd vlakbij het complex van voetbalclub Real Lunet. Volgens een 112-correspondent was de eigenaresse van de auto haar hond aan het uitlaten toen zij de brandweer hoorde. Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht.

Wachten op privacy instellingen...
De auto brandde volledig uit (foto: Bart Meesters).
De auto brandde volledig uit (foto: Bart Meesters).
03.59

Automobiliste gewond na botsen op lantaarnpaal

Een automobiliste is zaterdagnacht gewond geraakt op de rotonde aan de Boulevard in Roosendaal. Toen ze met haar auto wilde afslaan naar de Brugstraat, raakte ze een lantaarnpaal. De vrouw is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Zowel de auto als de lantaarnpaal raakten bij de botsing zwaar beschadigd. De politie onderzoekt hoe het ongeluk kon gebeuren en of de bestuurster gedronken had. De auto is door een bergingsbedrijf meegenomen.

Het ging mis toen de automobiliste de rotonde in Roosendaal wilde verlaten (foto: Christian Traets/SQ Vision).
Het ging mis toen de automobiliste de rotonde in Roosendaal wilde verlaten (foto: Christian Traets/SQ Vision).
03.41

Fietsster valt hard in Rijsbergen

Een fietsster is zaterdagnacht hard gevallen op de Ettenseweg in Rijsbergen. Dit gebeurde rond kwart voor drie. Verschillende automobilisten stopten om hulp te bieden. Twee ambulances kwamen naar de Ettenseweg, maar een opgeroepen traumahelikopter hoefde uiteindelijk niet te komen. Hoe de fietsster zo hard kon vallen, wordt onderzocht. "Op dit stuk van de weg vinden wel werkzaamheden plaats", laat een 112-correspondent weten De fietsster is naar een ziekenhuis gebracht.

Diverse hulpverleners kwamen naar de Erttenseweg waar de fietsster hard was gevallen (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Diverse hulpverleners kwamen naar de Erttenseweg waar de fietsster hard was gevallen (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
03.14

Agressieve man aangehouden in Vught

Een man zaterdagavond aangehouden in Vught, nadat hij zich agressief zou hebben gedragen op het Moleneindplein. De aanhouding vond plaats voor café De Koning. De man zou een middelvinger hebben opgestoken naar een voorbijrijdende politieauto. Toen agenten hem aanspraken op zijn gedrag zou hij zijn glas op de grond hebben gegooid. De man is vervolgens met de nodige moeite aangehouden. Hierbij werd een stroomstootwapen ingezet.

De arrestatie van de agressieve man vond plaats voor café De Koning in Vught (foto: Bart Meesters).
De arrestatie van de agressieve man vond plaats voor café De Koning in Vught (foto: Bart Meesters).
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone