PSV gaat ook met Van Nistelrooij voor de titel en rekent op sterkhouders - Omroep Brabant

PSV gaat ook met Van Nistelrooij voor de titel en rekent op sterkhouders

24 mei om 08:26 • Aangepast 2 juni om 15:19
nl
Met de komst van Ruud van Nistelrooij als hoofdtrainer van PSV, blijft de ambitie hetzelfde: kampioen worden. Daarbij hoopt de club dat de coach een beroep kan doen op sterkhouders als Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré. Er is een reële kans dat ze blijven, denkt technisch directeur John de Jong.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door
Yannick Wezenbeek

Het afgelopen seizoen werd door John de Jong als succesvol omschreven, maar het knaagt nog altijd aan hem dat de titel niet werd gepakt. Na vier seizoenen zonder landstitel, moet dat komend jaar anders. “Onze ambitie en doelstelling zal te allen tijde strijden om het kampioenschap zijn. Ook Ruud van Nistelrooij krijgt deze doelstelling mee.”

De nieuwe trainer van PSV staat er goed op bij de technisch directeur. “Ruud heeft een enorme drive. Ik ben overtuigd dat we met hem de gewenste doelen gaan halen.”

"Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré hebben de deur nog niet dichtgegooid."

Voordat het nieuwe seizoen begint, wacht PSV een drukke transferzomer. Al is de Jong duidelijk over zijn intenties deze transferperiode: “We willen de groep zoveel mogelijk bij elkaar houden.”

Daarvoor zijn de eerste stappen gezet. Zo was de technisch directeur afgelopen week in Mexico om Erick Gutiérrez een contractaanbieding te doen. Daar heeft de Mexicaan nog niet op gereageerd. Wel werd bekend dat Jordan Teze zijn contract gaat verlengen tot en met 2025.

Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré wil De Jong ook graag behouden. Volgens hem is er een ‘reële kans’ dat zij volgend seizoen nog in Eindhoven spelen. “Ze hebben de deur nog niet dichtgegooid. Beiden zouden het niet erg vinden hier te blijven.”

"Er zijn in het verleden vaker doelmannen afgeschreven bij PSV die uiteindelijk toch een belangrijke schakel werden."

Naast het feit dat PSV de huidige spelersgroep zoveel mogelijk bij elkaar wil houden, gaat het zich ook versterken. De technisch directeur was de afgelopen weken in verschillende landen en werelddelen. Een keeper en een spits lijken prioriteit te hebben. Voor de spitspositie is Luuk de Jong in beeld. Wat betreft een doelman ging John de Jong niet in op namen.

“Vergeet ook niet dat we Joël Drommel nog hebben. Er zijn in het verleden vaker doelmannen afgeschreven bij PSV die uiteindelijk toch een belangrijke schakel werden. Maar het feit blijft dat er een keeper bijkomt.”

"De spelers weten ook dat wij op een gegeven moment duidelijkheid willen. Er staat een belangrijke periode voor de deur."

Uitgebreid de tijd heeft de technisch directeur niet. 20 juni staat de eerste training op het programma. In de eerste week van augustus wachten de eerste wedstrijden in de voorrondes van de Champions League.

“De spelers weten ook dat wij op een gegeven moment duidelijkheid willen. Er staat een belangrijke periode voor de deur. We willen weer meedoen in de groepsfase van de Champions League.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone