Superfans Jan en Bart in Albanië om Feyenoord de beker te zien winnen - Omroep Brabant

Superfans Jan en Bart in Albanië om Feyenoord de beker te zien winnen

25 mei om 08:00 • Aangepast 2 juni om 15:31
nl
De 74-jarige Jan Corsten uit Mariahout maakte al een paar Europese finales mee als Feyenoord-supporter. Woensdagavond komt daar een nieuw hoofdstuk bij. Jan is met zijn zoon Bart in Tirana bij de finale van de Conference League. “Geweldig dat we eindelijk weer in zo’n grote finale staan en er bij mogen zijn!”
Profielfoto van Luuk van Grinsven
Geschreven door
Luuk van Grinsven

Volgens Jan Corsten telt Mariahout slechts negen Feyenoord supporters. In het dorp staan Jan en Bart bekend om hun grote liefde voor de Rotterdamse club. “Gaan jullie ook naar Albanië?’’, werd er deze week vaak gevraagd door dorpsgenoten. “Natuurlijk gaan wij naar Albanië”, vertelde de trotse Jan ze dan.

Jan is zijn hele leven al Feyenoorder in hart en nieren. Bij een groot aantal wedstrijden zat hij op de tribunes. Ook in de halve finale in Marseille reisde hij zijn club achterna. Woensdagavond zit de 74-jarige fan in het stadion in Tirana en hij verheugt zich er op: “In Albanië hebben ze er zelfs een nationale feestdag van gemaakt dus ik ga er vanuit dat het gezellig gaat worden.”

"Dan nemen we de cup mee naar Mariahout.”

Feyenoord neemt het in de Conference League-finale op tegen AS Roma. José Mourinho is trainer van de Italiaanse club, hij staat bekend om zijn anti-voetbal: “Mourinho kan doen wat hij wil, maar uiteindelijk moeten de spelers op het veld het laten zien”, weet Jan uit ervaring.

De fan uit Mariahout vertrouwt op een goede afloop voor de Rotterdamse club: “Ik hoop dat Feyenoord in het eerste kwartier toeslaat zodat ze AS Roma dwingen om ook naar voren te voetballen. Dan gaan we een heel andere wedstrijd zien en dan nemen we de cup mee naar Mariahout.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone