Michael van Gerwen kent slechte generale richting Premier League-finale - Omroep Brabant

Michael van Gerwen kent slechte generale richting Premier League-finale

26 mei om 21:38 • Aangepast 7 juni om 13:31
nl
Michael van Gerwen heeft de laatste speelronde in de Premier League geen goede beurt gemaakt. In de eerste ronde verloor hij met 6-4 van Michael Smith. Grote gevolgen heeft dat niet voor Mighty Mike, de darter uit Vlijmen was al geplaatst voor de play-offs.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

De eer, het prijzengeld voor een dagzege en een dosis vertrouwen. Dat stond er voor Michael van Gerwen op het spel tijdens de zestiende speelronde in de Premier League. Vooraf was namelijk al duidelijk dat hij als nummer twee van de ranglijst naar de Final Four zou gaan.

Koploper Jonny Clayton stond zes punten voor, terwijl nummer drie James Wade zes punten achter stond. De winnaar van een speelronde krijgt vijf punten, waardoor er voor de bovenste twee in ieder geval niets meer kon veranderen.

Bij die eerste drie voegde Joe Cullen zich met een zege op Peter Wright. Daardoor zijn de vier darters bekend, die maandag 13 juni 2022 gaan strijden om de winst van de Premier League.

Slechte generale
Van Gerwen speelt nog wel wat wedstrijden, voor hij op 13 juni de halve finale speelt in de Mercedes-Benz Arena in Berlijn. Zo is hij komend weekend actief op de Dutch Darts Championship, waar hij in de tweede ronde instroomt en speelt tegen Sebastian Bialecki of Jelle Klaasen. Het geeft hem de kans om de smaak van een slechte generale weg te spoelen.

Van Gerwen moest in Newcastle al in de eerste ronde zijn meerdere erkennen in Michael Smith. Nadat 'MvG' indruk maakte met een 155-finish, deed Smith hem vervolgens pijn door met een 114-finish een break te plaatsen. Dat kleine verschil was genoeg om de winst te pakken.

Wachten op privacy instellingen...

Het was voor het eerst dit Premier League-seizoen, dat Van Gerwen twee speelrondes op rij na de eerste wedstrijd als verliezer van het podium stapte. Vorige week was het dezelfde Smith die hem op een nederlaag trakteerde.

Minder concentratie
Van Gerwen was na afloop van de nederlaag eerlijk tegenover ViaPlay. "Het is lastig concentreren. De absolute wil om te winnen is er niet. Ik ben natuurlijk al gekwalificeerd Alles er dan in gooien is lastiger, daar baal ik ontzettend van. Ik snak gewoon naar de finale, daar wil ik presteren."

“Ik hoef helemaal niet van hem te verliezen. Maar als je op zeventig tot tachtig procent staat te gooien, kun je dit soort uitslagen verwachten", vervolgt de huidige nummer drie van de wereld zijn verhaal. "Ik ben blij dat we over anderhalve week de finale gaan spelen, dan worden de echte prijzen verdeeld.” Zorgen dat zo'n nederlaag doorwerkt heeft Van Gerwen niet. "Het gaat om de finale. Dan sta ik er wel hoor, maak je niet druk."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone