Vincent Janssen na 5 jaar echt terug bij Nederlands Elftal - Omroep Brabant

Vincent Janssen na 5 jaar echt terug bij Nederlands Elftal

27 mei om 14:00 • Aangepast 7 juni om 15:32
nl
Na vijf jaar afwezigheid keert Vincent Janssen uit Oss terug in de selectie van het Nederlands Elftal. Oranje speelt binnenkort vier duels voor de Nations League. De 27-jarige Janssen mist de eerste wedstrijd tegen België, omdat die samenvalt met zijn al lang geleden geplande huwelijk.
Profielfoto van Leon Kersten
Geschreven door

Louis van Gaal was al op de hoogte van de trouwplannen van Janssen, die speelt in de Mexicaanse competitie. Hij was in 2016 en 2017 een tijdje de vaste spits van Oranje. Janssen maakte in zeventien interlands zeven doelpunten.

Na een productief seizoen bij AZ verhuisde hij in de zomer van 2016 naar Tottenham Hotspur, maar bij de Engelse club kon hij de hooggespannen verwachtingen niet waarmaken. Janssen verhuisde in 2019 naar Monterrey.

"Alleen deze periode en in september hebben we nog de kans nieuwe spelers aan het werk te zien.”

Dit seizoen scoorde Janssen drie goals in achtentwintig wedstrijden. Ook tot zijn eigen verrassing, werd Janssen onlangs door Van Gaal opgenomen in de voorselectie van Oranje.

"Iedereen weet dat alles al in het teken staat van het komende WK", zei de bondscoach na het bekendmaken van zijn definitieve selectie van 26 spelers. "Er is straks weinig tijd om ons voor te bereiden, dus moeten we de beschikbare tijd maximaal benutten. Alleen deze periode en in september hebben we nog de kans nieuwe spelers aan het werk te zien.”

Uit de voorselectie viel Arnaut Danjuma Groeneveld, ook uit Oss, af. Virgil van Dijk uit Breda, die zaterdag nog met zijn club Liverpool de Champions League finale speelt, is wel opgeroepen. Net als de PSV’ers Jordan Teze en Cody Gakpo.

Speelschema:

  • 3 juni België - Nederland
  • 8 juni Wales - Nederland
  • 11 juni Nederland - Polen
  • 14 juni Nederland - Wales
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone