Tropische sfeer bij de uitgestelde carnavalsoptocht in Oijen - Omroep Brabant
Video

Tropische sfeer bij de uitgestelde carnavalsoptocht in Oijen

28 mei om 18:52 • Aangepast 7 juni om 16:41
nl
Wachten op privacy instellingen...
De stemming zat er zaterdag in Oijen goed in. Het dorp liep uit voor de uitgestelde carnavalsoptocht, die in februari vanwege coronabeperkingen niet door kon gaan. En hoewel een enkeling vond dat je in mei niet meer aan carnaval kunt doen, inspireerde het veel groepen juist tot fleurige creaties. “Alle vlinders komen in deze maand tevoorschijn en wij dus ook.”
Profielfoto van Tonnie Vossen
Geschreven door

De groep vrouwen die zaterdag met grote vleugels fladderend door de straten trok had vanwege het zonnige weer nog even nagedacht over het Braziliaanse carnaval als uitgangspunt. “Maar daar was het toch nog net iets te fris voor, dus we hebben het maar bij onze vlindertjes gehouden”, zei een van hen.

Het zomercarnaval geeft deze vrouwengroep een 'wei'-gevoel (foto: Tonnie Vossen)
Het zomercarnaval geeft deze vrouwengroep een 'wei'-gevoel (foto: Tonnie Vossen)

Voor de meeste wagenbouwers en loopgroepen was het 55-jarige jubileum van de carnavalsvereniging De Bokkenrijders een dankbare bron van inspiratie. Kindergroepen liepen als een grote schuimtaart mee en ook de groep van zorgboerderij Burgthoeve kwam als een taart tevoorschijn. "En we hebben ook een kers erop, dat is Nick", zegt de gelukkige, die voorop mag zitten.

"Echt Oijens, het ziet er allemaal perfect uit."

Volgens voorzitter Erik van der Schie werd het idee van een ‘zomercarnaval’ door alle bouwers met veel enthousiasme ontvangen. “Alle 25 groepen en wagens die anders meedoen zijn er nu ook, hoewel niet met de grote wagens die we hier gewend zijn.”

Het was kleiner, bescheidener, maar volgens het publiek langs de route niet minder indrukwekkend. “Echt Oijens, het ziet er allemaal perfect uit. Ze hebben er allemaal ontzettend hun best op gedaan”, zei een van hen. En ook al vindt het oudste Bokkenrijders-lid Toon dat carnaval in februari gevierd moet worden en niet in mei, de vrouwengroep die van 55 jaar carnaval in Oijen een 'wei'-gevoel krijgt denkt daar heel anders over. "We hebben er zeker zin in. Je trekt je pakje aan en met die heerlijke muziek erbij kom je zo in stemming."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone