Michael van Gerwen moet operatie aan zijn pols ondergaan

30 mei 2022 om 09:17 • Aangepast 7 juni 2022 om 17:42
nl
Darter Michael van Gerwen moet worden geopereerd aan zijn rechterpols. De drievoudig wereldkampioen heeft al een tijdje last van een tintelend gevoel in de arm waarmee hij zijn pijlen gooit. Uit medisch onderzoek bleek dat Van Gerwen last heeft van het zogenoemde carpaletunnelsyndroom, een aandoening in de pols waarbij de middelste zenuw bekneld is.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

De 33-jarige darter uit Vlijmen laat zich op 14 juni opereren, een dag na de play-offs van de Premier League in Berlijn. "Helaas mis ik daardoor de Players Championships 16 en 17 en de World Cup of Darts", aldus Van Gerwen. "Maar dit is het juiste moment om het probleem op te lossen."

"Het goede nieuws is dat ik weer 100 procent ben als mijn herstel is afgerond."

De World Cup of Darts, van 16 tot en met 19 juni in Frankfurt, is een landenwedstrijd waar de darters het in teamverband tegen elkaar opnemen. Van Gerwen zou het Nederlandse koppel vormen met Danny Noppert, maar Dirk van Duijvenbode neemt nu zijn plek over.

"Het goede nieuws is dat ik weer 100 procent ben als mijn herstel is afgerond", aldus Van Gerwen, die rond het World Matchplay (half juli) weer volledig fit hoopt te zijn.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!