Video

Stinkende vacht vol ontlasting: ernstig verwaarloosde hond gevonden

31 mei 2022 om 12:33 • Aangepast 8 juni 2022 om 15:53
nl
Een 11-jarige hond met een vervilte, stinkende vacht waar veel ontlasting in hangt: in een huis in Heeze-Leende heeft de inspectie een ernstig verwaarloosde viervoeter gevonden. Het blinde dier was minstens een jaar lang niet goed verzorgd. De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft het dier naar een opvangplek laten overbrengen.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

De LID nam dit besluit nadat ze met de hond en de eigenaar naar een dierenarts was geweest. De toestand van het dier was zodanig dat het niet meer bij de eigenaar kon blijven.

De hond had ook extreem lange en onverzorgde nagels, die 'als wokkels' staken door het aan elkaar geklitte haar op de poten. Dat laat de LID weten. Verder bleek de viervoeter onder de vervilte vacht erg mager te zijn en had het een slecht gebit. Naar schatting heeft de hond minstens een jaar geen goede verzorging gekregen.

Hond maakt het redelijk
Een vervilte vacht kan ontstekingen op de huid en parasieten, veroorzaken wat weer leidt tot jeuk en pijn. Ook kan het op warme dagen oververhitting met zich meebrengen. Inmiddels is het dier helemaal geschoren en krijgt het de nodige medische zorg. De hond 'maakt het intussen naar omstandigheden redelijk', laat de LID weten.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland bepaalt wat er verder met de hond gaat gebeuren.

Proces verbaal voor eigenaar
De eigenaar van de hond draait op voor alle kosten voor vervoer, zorg en onderzoek. De man heeft een proces verbaal gekregen vanwege ernstige dierenverwaarlozing. Het Openbaar Ministerie bepaalt of de eigenaar ook nog een rechtszaak staat te wachten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!