Video

Tien huizen ontruimd vanwege gaslek in Oosterhout

1 juni 2022 om 11:10 • Aangepast 8 juni 2022 om 16:30
nl
In de Kloosterstraat in Oosterhout is woensdag een gaslek ontstaan. Zo'n tien huizen zijn ontruimd. Het lek ontstond bij graafwerkzaamheden tijdens de aanleg van glasvezel. De lekkage was om iets over twaalf succesvol gedicht door Enexis. Het kan wel nog even duren voordat bewoners weer terug naar huis mogen. "De gasconcentraties in woningen worden steeds lager."
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Het gaslek zorgde volgens de Veiligheidsregio voor een 'forse uitstroom van gas' in een aantal woningen. De meeste bewoners kunnen terecht bij vrienden of waren op hun werk. Een klein aantal mensen wordt opgevangen in het gemeentehuis.

Herstel kan enige tijd duren
De omgeving is groots afgezet en de ambulance en brandweer zijn aanwezig. De brandweer doet metingen. Medewerkers van de ambulance hebben een oudere dame uit haar woning gehaald, die kon niet zelf lopen. Er zijn geen gewonden.

In de eerste instantie zou het volgens de Veiligheidsregio nog enige tijd duren voordat het probleem was opgelost. "De bron is gevonden, maar het is niet duidelijk waar de oorzaak precies ligt. Dat kan in de hoofdleiding, huisaansluiting of zijtap ervan zijn", liet een woordvoerder weten. Om iets over twaalf, anderhalf uur na het ontstaan van het lek, was de lekkage gedicht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!