Taxi negeert afzetting na ongeluk en rijdt bijna verkeersregelaar omver

3 juni 2022 om 11:50 • Aangepast 7 juni 2022 om 09:57
nl
Een verkeersregelaar is vrijdagochtend bijna omver gereden door een taxibusje op de Wolfsputter Baan (N279) in Helmond. De politie had de weg in beide richtingen afgesloten voor onderzoek naar een eerdere botsing die ochtend. Daarbij raakte een man en een vrouw zwaargewond. De taxichauffeur zou aanwijzingen van de verkeersregelaar hebben genegeerd en deze bijna omver hebben gereden. Dat meldt een 112-correspondent, de politie heeft het nog niet bevestigd.
Profielfoto van Rik Claessen
Geschreven door

Nadat de chauffeur door de wegafzetting was gereden, werd het taxibusje even verderop door de politie aan de kant gezet. De verkeersregelaar is er met de schrik vanaf gekomen. De chauffeur kreeg buiten een preek, ook een aantal flinke boetes van de politie.

Zwaargewonden botsing
Bij de botsing van vrijdagochtend zijn een man en een vrouw zwaargewond geraakt. Een traumaheli werd opgeroepen om de trauma-arts naar het plek van het ongeluk te brengen. De brandweer heeft de twee slachtoffers uit de auto bevrijd. Daarna zijn de man en vrouw met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeluk gebeurde in een flauwe bocht in de weg. Vermoedelijk is een van de twee auto's op de verkeerde weghelft terechtgekomen.

LEES OOK: Twee zwaargewonden bij frontale botsing in Helmond

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!