Veel vertraging op snelwegen door pinksterdrukte - Omroep Brabant

Veel vertraging op snelwegen door pinksterdrukte

3 juni om 14:25 • Aangepast 13 juni om 15:36
nl
Het was vrijdagmiddag druk op de snelwegen door de start van het pinksterweekend. Op de snelwegen in, van en naar Brabant moesten weggebruikers rekening houden met flinke vertragingen. Vooral ten noorden van Breda was het druk door een ongeluk met een vrachtwagen bij knooppunt Gorinchem, net buiten Brabant.

Het ongeluk gebeurde tussen een auto en een vrachtwagen. Een man en een vrouw raakten zwaargewond. De vrouw (23) uit Roemenië overleed vrijdagavond aan haar verwondingen in het ziekenhuis. De zwaargewonde man is niet in levensgevaar.

Door het ongeluk waren op de A27 vanuit Breda én Utrecht de verbinding afgesloten. Ook de verbinding naar de A15 richting Rotterdam was dicht. Rijkswaterstaat was uren bezig met onderzoek en berging. Eerder op de middag waren er problemen tussen Galder en Ulvenhout. Daar verloor een vrachtwagen modder, hulpdiensten moesten de weg daar eerst schoonmaken.

A2 vanuit Randstad naar Den Bosch
Wie vanuit Utrecht over de A2 richting Den Bosch reed, moest ook rekening houden met flinke vertraging. Weggebruikers deden er daar zo'n drie kwartier langer over dan gebruikelijk. Vanuit Brabant richting Utrecht was de vertraging bijna een halfuur.

'Veel mensen trekken erop uit'
De ANWB kondigde eerder al aan een drukke avondspits te verwachten. Even voor twee uur stond er al 220 kilometer file, tegen halfvijf stond er tegen de 800 kilometer. “Veel mensen trekken er op uit tijdens het lange pinksterweekend. Het wordt druk richting de Veluwe, rond Arnhem en Nijmegen, op de A2 en A27 naar het zuiden en in Brabant”, zei Jolanda van der Velden van de ANWB vrijdagmiddag.

De A58 was vrijdagmiddag lange tijd dicht nadat er smurrie uit een vrachtwagen op de weg terecht was gekomen. De A58 voor en na de schoonmaakbeurt:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone