Wateroverlast op de A59, rijbaan en vluchtstrook dicht - Omroep Brabant

Wateroverlast op de A59, rijbaan en vluchtstrook dicht

6 juni om 16:45 • Aangepast 7 juni om 15:53
nl
Door wateroverlast zijn maandagmiddag een rijbaan en vluchtstrook op de A59 bij Maaspoort tijdelijk afgesloten. Het verkeer van Den Bosch naar Waalwijk moest rekening houden met vertraging.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door
Frits van Otterdijk

De brandweer was druk bezig om het water op de snelweg weg te pompen. Behalve het brandweerkorps van Den Bosch schoten ook de collega's uit Rosmalen te hulp.

De toerit Den Bosch/Maaspoort ging ook op slot. Op de A59 in westelijke richting stond voor de afslag Maaspoort een korte file met stilstaand en soms langzaam rijdend verkeer. Na half zes was al het water weggepompt en is de gehele snelweg vrijgegeven.

File op A2
Ook het verkeer dat vanuit Zaltbommel naar het noorden moest rekening houden met vertraging. Op de A2 stond het stil tussen knooppunt Empel en de Martinus Nijhoffbrug. Er was een file over een lengte van ruim zeven kilometer. Oorzaak was een ongeval met een vrachtwagen en een tweede ongeluk met een personenwagen.

Pinksterdrukte
De drukte op een aantal Nederlandse wegen door terugkerende vakantiegangers en mensen die op deze tweede pinksterdag naar de dierentuin, een attractiepark of een andere recreatieve bestemming zijn gegaan, nam na vier uur af, aldus de ANWB. Maandag stond er verspreid over het hele land ruim 130 kilometer file, aldus de ANWB.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone