Graat & De Laat bij jou in de straat? Meld je nu aan

7 juni 2022 om 15:51 • Aangepast 16 juni 2022 om 12:41
nl
Heb je Jordy Graat & Christel de Laat in je straat dan weet je zeker dat het een gezellige boel wordt. De twee coryfeeën van Omroep Brabant laten de radiostudio achter zich en strijken op zaterdag 16, 23 en 30 juli neer in een Brabantse straat. Waar ze zich het meest op verheugen? Het ontmoeten van hun luisteraars. Hier lees je hoe je jouw straat kunt aanmelden.
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven door

Ze zijn een paar jaar geleden begonnen met de zomerstraatshows. Dat beviel Graat & De Laat zo goed dat ze (nu het weer kan en mag) graag de draad weer oppakken. Dus gaat het duo de laatste drie zaterdagen van juli de hort op. Ze kijken er naar uit. “We gaan onze luisteraars ontmoeten en dat vinden we ont-zet-tend leuk”, kunnen de twee niet genoeg benadrukken.

Christel legt uit wat mensen te wachten staat. “Laagdrempelige, Brabantse gezelligheid, niks meer, niks minder. We komen met ons hele circus naar je straat, camping, festival of buurtvereniging en maken er twee uur lang samen iets leuks van. Het hoeft niet keidruk te zijn, maar gewoon een leuke groep mensen.”

"Iedereen schuift aan en hup we beginnen, we laten gebeuren wat gebeurt"

Jordy vult aan: “We krijgen bijna wekelijks de vraag van luisteraars of ze naar de studio kunnen komen. En wij zijn op onze beurt benieuwd wie onze luisteraars zijn. De straatshows brengen dit bij elkaar. Terwijl wij ons boeltje opbouwen, worden de stoelen al buitengezet. Iedereen schuift aan en hup: we beginnen.”

De shows worden live uitgezonden op radio, tv en online. Er is van alles te zien, te horen en te beleven. Van gesprekken met de mensen in de straat of op de camping, muziek, optredens, spelletjes en natuurlijk de nodige (hilarische) acties. “We betrekken iedereen bij het programma. Daar is natuurlijk wel over nagedacht, maar we laten vooral gebeuren wat gebeurt”, legt Jordy uit.

"We hebben Jordy aan een tokkelbaan gehangen en op een surfboard geduwd."

Het gaat er exact aan toe zoals je dat op de zaterdagmiddag van Graat & De Laat gewend bent: met Christel die in onvervalst Brabants het hoogste woord heeft. En het altijd zo weet te regelen dat niet zij, maar Jordy de sjaak is als het om de sportieve acties gaat.

Wat herinneringen oproept aan de live show op de camping in Eersel in 2019. Christel schaterlacht: “Hahaha, toen hebben we Jordy inderdaad aan een tokkelbaan gehangen en daarna op een surfboard geduwd. Och, hij kan dat soort dingen natuurlijk ook veel beter dan ik. En het mooie is dat hij het ook gewoon allemaal doet.”

Ook Jordy heeft goede herinneringen aan de vorige edities. “Vooral de enorme gastvrijheid is me bijgebleven, het lekkere vakantiesfeertje en de echte Brabantse gezelligheid.”

Vind je het leuk om met jouw straat, buurtvereniging, camping of festival mee te doen? En op 16, 23 of 30 juli tussen 12.00 en 14.00 uur Graat & De Laat in je straat te ontvangen? Geef je dan op via dit aanmeldformulier.

Jordy en Christel willen graag weten waarom ze juist naar jou moeten komen en tegelijkertijd iedereen even veel kans geven. “Het gaat niet om de mooiste of de beste straat, maar we willen wel zeker weten dat er een aardige club mensen bij is en wat die groep zo leuk maakt. Iedereen maakt dus kans op een middagje ‘Graat & De Laat in je straat’.

LEES OOK: Graat & de Laat in je straat

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!