Politie deelt 'gratis' foto ongeluk, boete voor fotograferende bestuurders

7 juni 2022 om 21:00 • Aangepast 16 juni 2022 om 12:55
nl
De politie heeft dinsdagmiddag negen bestuurders bekeurd die vanachter het stuur beelden maakten van een ongeluk. Op de A59 bij Den Bosch was namelijk een auto over de kop gegaan. In de richting van Vlijmen ontstond een file als gevolg van het ongeluk en aan de andere kant van de weg ontstond een kijkersfile. Om de fotograferende bestuurders een lesje te leren, deelt de politie 'gratis foto's' op Facebook.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Het ongeluk gebeurde rond half vijf, tussen de Maaspoortweg en de Rietveldenweg in Den Bosch. Een 47-jarige bestuurder uit Veen lette volgens de politie even niet op bij het wisselen van rijstrook, waardoor hij een ander voertuig raakte. Hij verloor vervolgens de macht over het stuur en sloeg drie keer over de kop. Met zijn auto kwam hij op de vangrail tot stilstand. De bestuurder en zijn partner zijn meegenomen naar het ziekenhuis voor controle.

Na het ongeluk was er nog één rijstrook open op de A59 richting Vlijmen. Het gebeurde tijdens de spits, dus er ontstond een file. In de andere richting ontstond een kijkersfile. Verschillende bestuurders maakten foto's van het ongeluk.

Gratis foto's
Ook de politie maakte foto's van de omgeslagen auto. Om de mensen die dit vanachter het stuur deden een lesje te leren, deelt ze deze foto's gratis en voor niets op Facebook. "Omdat het gelukkig niet alledaags is dat een auto driemaal over de kop rolt en op de vangrail tot stilstand komt, plaatsen wij enkele foto's van de situatie zoals wij die aantroffen. Deze foto's zijn voor iedereen gratis te zien."

Voor de negen bestuurders die zelf naar hun telefoon grepen, kosten de foto's ietsjes meer. Ze kunnen een boete van 359 euro op de mat verwachten. Ook 'ongeduldige bestuurders' die in de bocht van de A2 met de A59 over de vluchtstrook reden, krijgen een boete.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!