Video

Agenten met getrokken wapens houden drie mannen aan in Tilburg

8 juni 2022 om 09:14 • Aangepast 9 juni 2022 om 10:11
nl
In een horecazaak aan de Piusstraat in Tilburg zijn dinsdagavond drie mannen door agenten met getrokken wapens aangehouden. Dat gebeurde na een melding dat er even eerder iemand met een vuurwapen door de Hoogvensestraat in de stad liep.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Uiteindelijk werd in de auto van de aangehouden verdachten een nepvuurwapen gevonden. "Als een nepvuurwapen niet van een echt vuurwapen te onderscheiden is, handelen agenten alsof het om een echt vuurwapen gaat. In deze gevallen kan het voorkomen dat agenten iemand onder schot nemen. Dit overkwam gisteravond drie mannen in Tilburg", zo legt de politie woensdagochtend uit.

De melding dat er een man met een vuurwapen in de Hoogvensestraat liep, kwam om kwart over zeven bij de politie binnen. Vervolgens zou hij met twee anderen in een auto zijn gestapt en richting de Piusstraat zijn gereden. Bij een horecazaak in die straat stuitte de politie op drie mannen die voldeden aan het doorgegeven signalement.

Een omstander fotografeerde de politieactie dinsdagavond.
Een omstander fotografeerde de politieactie dinsdagavond.

'Gevaarlijke verdachten'
Omdat de politie rekening hield met de aanwezigheid van een vuurwapen werden de mannen benaderd als 'gevaarlijke verdachten'. Dat betekent dat ze werden aangehouden door agenten met getrokken wapens. Behalve de drie mannen waren er op dat moment geen andere klanten in de zaak aanwezig. In hun auto vond de politie een nepvuurwapen.

De aangehouden mannen van 31, 35 en 36 jaar hebben geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland, laat de politie woensdag weten. Ze zitten nog vast voor verder onderzoek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!