Frank Lammers is de beste acteur van heel Europa: 'Altijd leuk'

8 juni 2022 om 15:22 • Aangepast 9 juni 2022 om 10:14
nl
Nog niemand heeft er ooit van gehoord, maar Frank Lammers (50) uit Mierlo heeft hem gewonnen: de Septimius Award voor de beste Europese acteur. De prijs, een beeldje, werd voor het eerst uitgereikt.
Profielfoto van Rik Claessen
Geschreven door

De Septimius Awards werden uitgereikt in Amsterdam. Het publiek mocht stemmen op acht genomineerden, onder wie Martijn Lakemeier (Oorlogswinter, De Oost) en Daniël Kolf (Mocromafia en De Libi). Het festival beschrijft het laten zien van 'nieuwe talenten en frisse ideeën' als hun voornaamste doel.

De Brabantse acteur die vooral bekend is van 'Undercover' en de Jumbo-reclame, is in zijn nopjes: "Altijd leuk om erkenning te krijgen", vertelt hij. "Ik vind mijn werk gewoon hartstikke leuk. Dan is een prijs altijd een leuke bijkomstigheid. Zo heb je iets om aan anderen te laten zien."

Bovendien vond Lammers het beeldje leuk. "Meestal krijg je in Nederland een stuk plastic, maar dit is een mooi beeldje. Het kan, net als in een sportkantine, in onze prijzenkast."

"Als ik genomineerd ben, wil ik natuurlijk wel winnen."

Maar toch draait het volgens hem niet altijd om de prijzen. "Tenzij ik genomineerd ben, dan wil ik natuurlijk wel winnen", lacht hij. Daar zit dan wel een kleine keerzijde aan. "Je gaat je dan toch druk zitten maken en je wordt zenuwachtig."

Eerder won Lammers twee prijzen met de Netflix serie 'Undercover' waar hij een hoofdrol in heeft. Deze twee 'Streaming Video Awards' won hij in 2020. In 2006 kreeg hij zelfs een Gouden Kalf voor zijn rol in de Nederlandse thriller 'Nachtrit'.

Lammers sluit af op zijn Lammers: "Als PSV geen kampioen wordt, dan moet ik het maar doen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.