Vluchten geannuleerd op Eindhoven Airport na vondst mogelijk vuurwapen - Omroep Brabant
Video

Vluchten geannuleerd op Eindhoven Airport na vondst mogelijk vuurwapen

9 juni om 16:38 • Aangepast 10 juni om 16:32
nl
Eindhoven Airport heeft zeventien vluchten geannuleerd, nadat er eerder op de dag een mogelijk vuurwapen werd gevonden tijdens een securitycheck. In en buiten de luchthaven staan rijen van honderden wachtende reizigers. De Koninklijke Marechaussee heeft inmiddels laten weten dat er vanuit kan worden gegaan dat het niet ging om een echt vuurwapen. Rond zes uur is de terminal weer geopend en worden reizigers geleidelijk naar binnen gelaten.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Nadat het mogelijke vuurwapen werd gevonden, rond kwart voor twee, zouden er nog zeker 33 vluchten vertrekken vanaf de luchthaven. Daarvan zijn er uiteindelijk zeventien geannuleerd. Ook drie vluchten die zouden landen op de Eindhovense luchthaven, zijn geannuleerd. Daarnaast zijn veel vluchten omgeleid naar de luchthavens in Maastricht, Rotterdam, Amsterdam, Weeze, Keulen en Brussel.

De luchthaven roept reizigers van wie de vlucht is geannuleerd op om de luchthaven te verlaten en thuis om te boeken. Omboeken kan niet op de luchthaven.

Vuurwapengelijkend voorwerp
De terminal van Eindhoven Airport werd donderdagmiddag gesloten omdat er een 'vuurwapengelijkend voorwerp' werd gevonden tijdens een securitycheck. Rond kwart over drie mochten de eerste reizigers weer door de securitycheck. Iets voor zes uur kon de terminal weer open. Reizigers worden geleidelijk binnen gelaten.

De Koninklijke Marechaussee deed onderzoek naar de vondst van het mogelijke vuurwapen. Dat is standaardprocedure als er een mogelijk vuurwapen in bagage gevonden wordt. Rond kwart over vier liet de Koninklijke Marechaussee weten dat er uit de laatste analyse is gebleken 'dat er geen dreiging was'. Volgens een woordvoerder kan er dus vanuit worden gegaan dat het geen echt vuurwapen was. Wat het dan wel precies was, wordt nog onderzocht.

Reizigers reageerden donderdag op de drukte op de luchthaven:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone