Tim van Rijthoven gelooft eigen finaleplek niet: 'Ik word maar niet wakker' - Omroep Brabant

Tim van Rijthoven gelooft eigen finaleplek niet: 'Ik word maar niet wakker'

11 juni om 18:41 • Aangepast 20 juni om 16:08
nl
Tim Salabim noemde zijn moeder hem vroeger wel eens. En toveren doet hij deze week. Tim van Rijthoven staat in de finale van het Libéma Open in Rosmalen. Als nummer 205 van de wereldranglijst mag dat een wonder worden genoemd. De Roosendaalse tennisser kan het amper beseffen.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door
Yannick Wezenbeek

Op de vraag of hij zichzelf wel eens in zijn arm knijpt deze week, reageert Van Rijthoven instemmend. “Ja, dat heb ik deze week al te vaak gedaan. Maar ik word maar niet wakker.”

Het geeft aan hoe bijzonder zijn prestatie is. “Ik had dit nooit durven dromen. Je krijgt een wildcard en hoopt dan misschien één goede wedstrijd te spelen. Maar dat ik uiteindelijk in de finale sta, is onwerkelijk.”

"Ik wilde stoppen met tennis."

Van Rijthoven is ‘al’ 25 jaar. De grote vraag is dan ook: waar komt deze prestatie vandaan? “Ik ben naarmate ik volwassener werd, steeds beter gaan tennissen.”

Dat klinkt heel simpel, maar er zit een iets langer verhaal achter. De Roosendaler had het mentaal vooral lastig. “Ik heb veel blessures gehad. Ik wilde zelfs stoppen met tennis. Maar de mensen om mij heen zeiden dat ik door moest gaan omdat ik nog genoeg potentie had. Ze zijn mij blijven aanmoedigen en daar ben ik ze dankbaar voor.”

Tim van Rijthoven valt neer op het veld na zijn overwinning in de halve finale (Foto: OrangePictures)
Tim van Rijthoven valt neer op het veld na zijn overwinning in de halve finale (Foto: OrangePictures)

Morgen wacht de finale van het Libéma Open. Als Roosendaler voelt het als zijn thuistoernooi. “Dat maakt die finaleplek extra mooi. Ik kwam hier al als klein jongetje en nu speel ik op het centre court.”

"Ik wil geen eendagsvlieg zijn."

Volgens de tennisser is dit pas het begin. Tenminste, dat hoopt hij. “Laat dit het begin zijn van iets moois. Maar dat moet nog blijken, het blijft topsport. Je ziet ook vaak eendagsvliegen, dat wil ik niet zijn.”

Morgen wacht waarschijnlijk de nummer één van de wereld, Daniil Medvedev. Zorgt dat voor extra zenuwen? “Ik ben een nuchtere jongen. Ik heb ook geen rituelen. Tuurlijk zullen er zenuwen zijn, maar die verdwijnen bij de eerste bal.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone