Van Gerwen op jacht naar zesde Premier League: ‘Grootste toernooi na WK’

13 juni 2022 om 09:00 • Aangepast 20 juni 2022 om 16:20
nl
Maandagavond staat de finale van de Premier League Darts op het programma. Na zestien weken gaan de beste vier van de ranglijst uitmaken wie de winnaar wordt. Uiteraard zit Michael van Gerwen daarbij. De darter uit Vlijmen is erop gebrand om voor de zesde keer dit toernooi te winnen.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Michael van Gerwen, Jonny Clayton, Joe Cullen en James Wade waren na zestien weken darten de beste darters van de wereld. Zij behaalden in de reguliere speelrondes de meeste punten en mogen nu in Berlijn uit gaan maken wie de winnaar wordt van de Premier League.

Van Gerwen speelt in de halve finale tegen James Wade. Een tegenstander waar hij wisselend tegen presteert. Afgelopen weekend verloor de Vlijmenaar nog van de Engelsman op de Nordic Darts Masters (10-4).

"Hij heeft niet voor niks al tien tv-toernooien gewonnen"

In 2022 speelde de Brabander al 9 keer eerder tegen Wade. Hij won er zes. Drie keer moest hij zijn meerdere erkennen in ‘The Machine.’

Van Gerwen is de favoriet in de halve eindstrijd maar wil Wade niet onderschatten. “James Wade is geen makkelijke tegenstander. Hij heeft niet voor niks al tien tv-toernooien gewonnen” zei de Vlijmenaar op de website van de PDC.

"Ik ben zestien weken van huis geweest voor dit doel"

De Brabander benadrukt dat hij heel graag zijn zesde Premier League wil winnen. “Na het WK is de Premier League het grootste toernooi. Ik ben zestien weken van huis geweest voor dit doel. Morgen is een belangrijke dag.”

Weet Van Gerwen af te rekenen met Wade wacht in de finale de winnaar van Clayton tegen Cullen. Vooral een ontmoeting met Clayton, de titelverdediger, zou een ware kraker zijn. De Welshmen wordt samen met Van Gerwen gezien als de beste darter van het moment.

Mocht de Vlijmenaar zijn zesde Premier League titel pakken rinkelt ook de kassa. De winnaar mag namelijk 275.000 pond bijschrijven. De wedstrijden beginnen maandagavond om 21:00. In de halve finales zijn 10 legs nodig om te winnen. In de finale wordt er eentje meer gevraagd.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!