Video

Overvaller dringt huis van vrouw (83) binnen en gaat er met de buit vandoor

12 juni 2022 om 21:30 • Aangepast 20 juni 2022 om 16:21
nl
Een 83-jarige vrouw is zondagavond overvallen in haar huis aan de Kapteijnlaan in Veldhoven. Rond acht uur wist een man haar huis binnen te komen. Hij bedreigde haar en ging er met wat persoonlijke bezittingen van de vrouw vandoor. De politie is nog op zoek naar de dader.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

De overvaller belde 's avonds bij de bewoonster aan en stelde haar een aantal vragen. Omdat de vrouw het niet vertrouwde, deed ze de deur dicht. Maar toen ze haar keuken inliep, stond de overvaller daar plotseling. Volgens de politie was hij vermoedelijk snel omgelopen en via de achterdeur het huis naar binnen gegaan.

De overvaller pakte de vrouw vast en dwong haar geld en waardevolle spullen te pakken en af te geven. Nadat hij zijn buit binnen had, ging de man er snel weer vandoor. De vrouw raakte niet gewond. "Uiteraard is ze wel hevig ontdaan door wat haar is overkomen", meldt de politie.

Volgens omstanders zou de dader sieraden hebben meegenomen. De politie kon dat niet bevestigen.

Zoektocht naar dader
De politie is een onderzoek gestart en sprak onder meer met getuigen. De verdachte, een man van 1,65 meter lang, wordt nog gezocht. Hij droeg een zwarte trui met capuchon. Aan mensen die camerabeelden hebben of iets verdachts hebben gezien, wordt gevraagd zich te melden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!