Liveblog

112-nieuws: auto te water bij Moerdijk • wielrenner aangereden in Zeeland

14 juni 2022 om 14:38 • Aangepast 22 juni 2022 om 15:04
nl
In dit liveblog hielden we je dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

21.24

Tractor botst met brommer in Breda

Een brommer en een tractor zijn dinsdagavond gebotst op de Rijsbergsebaan in Breda. De man op de brommer raakte gewond, maar de ernst van zijn verwondingen zijn nog onduidelijk. Er landde ook een traumahelikopter. Ook de precieze oorzaak van het ongeluk is nog niet duidelijk. De bestuurder van de tractor kwam met de schrik vrij.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
21.21

Auto te water bij Moerdijk

Op de verbindingsweg van de A16 met de A17 richting Moerdijk is dinsdagavond een auto het water ingereden. In de wagen zaten een man en een vrouw. Ze raakten niet gewond.

Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision
Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision
17.43

Kleine brand in machinekamer leidt tot evacuatie

In een machinekamer van een passagiersschip in de Biesbosch is dinsdagmiddag een kleine brand uitgebroken. 225 passagiers werden geëvacueerd in een werkhaven bij Drimmelen. Zij zijn met bootjes naar het vaste land bij Drimmelen gebracht. De evacuatie verliep 'rustig en gecontroleerd', meldt de brandweer. Er is niemand gewond geraakt.

LEES OOK: Brandje in machinekamer van passagiersschip: 225 mensen geëvacueerd

De passagiers worden met bootjes opgehaald (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
De passagiers worden met bootjes opgehaald (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
15.57

A2 richting Den Bosch deels gesloten

Door een ongeluk op de A2 bij Zaltbommel in de richting van Den Bosch zijn twee rijstroken afgesloten. Er is een auto met aan aanhanger geschaard. Het ongeluk gebeurde net buiten de Brabantse provinciegrens. Bij Kerkdriel zijn twee rijstroken gesloten. De vertraging is ruim een uur.

Wachten op privacy instellingen...
15.52

Stroomstoring opgelost in Boekel en Uden

De stroomstoring in Boekel en Uden is even voor half vier opgelost. Dat meldt netbeheerder Enexis. Bijna 5000 huishoudens zaten zonder stroom. Volgens Enexis waren meerdere uitgevallen kabels de boosdoener.

15.45

Wielrenner aangereden in Zeeland

Een wielrenner is dinsdagmiddag gewond geraakt nadat hij werd aangereden door een auto op de Voederheil in Zeeland. Er landde een traumahelikopter in de buurt van het ongeluk zodat een trauma-arts het ambulancepersoneel kon bijstaan. De man is naar het ziekenhuis gebracht, het is niet bekend hoe hij er aan toe is.

Foto: Marco van den Broek/SQ Vision
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision
15.02

Politie bekeurt 295 bestuurders

Op de Zilverbaan in Veldhoven heeft de politie een snelheidscontrole gehouden. De toegestane snelheid is daar vijftig kilometer per uur. In totaal kregen 295 bestuurders een boete omdat ze te hard reden. Hiervan waren er dertien bestuurders die harder dan zeventig kilometer per uur reden.

Wachten op privacy instellingen...
14.39

Koperdiefstal op spoor tussen Roosendaal en Vlissingen

Tussen Roosendaal en Vlissingen rijden dinsdag minder treinen, omdat koperdieven daar hebben toegeslagen. De verwachting is dat dit tot ongeveer drie uur duurt.

Wachten op privacy instellingen...
14.36

Bijna vijfduizend huishoudens zonder stroom

In Boekel en Uden zitten 4696 klanten van Enexis zonder stroom, vanwege een stroomstoring. De storing werd om kwart voor twee gemeld. Monteurs zijn hard aan het werk om het probleem op te lossen. Enexis verwacht dat dit tot ongeveer kwart voor vier zal duren. De oorzaak van de storing is nog onbekend en wordt onderzocht.

Wachten op privacy instellingen...
11.53

Bakwagen doorboord door spijlen van brugleuning

Op de Deurneseweg in Ommel probeerde de chauffeur van een bakwagen uit te wijken voor een maaimachine. Dat ging niet helemaal goed, want de wagen belandde tegen een burgleuning en werd aan de voorkant doorboord door de spijlen van de leuning. De bestuurder is niet gewond geraakt.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
11.28

Inbreker valt in de tuin in slaap

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een man aangehouden, omdat hij in de tuin van een huis lag te slapen. Hij had geprobeerd in te breken in een schuur van een huis aan de Schaepmanlaan in Bergen op Zoom. De 38-jarige man is aangehouden.

LEES OOK: Man probeert in te breken in schuur maar valt in slaap

11.19

Politie onderzoekt autobrand in Bergen op Zoom'

Wachten op privacy instellingen...
10.51

Stadsbus botst met auto in Breda

Op het kruispunt van de Terheijdenseweg met Moerlaken in Breda zijn een stadsbus en auto tegen elkaar gebotst. De schade aan beide voertuigen is enorm. De bestuurder van de auto is gewond geraakt en met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De buschauffeur is ongedeerd. Ook de passagiers die in de bus zaten, kwamen met de schrik vrij. Ze zijn door een andere bus opgehaald. De politie heeft het kruispunt gedeeltelijk afgesloten en doet onderzoek.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
09.49

Jongen (12) zwaargewond na ongeluk Moergestel

Een 12-jarige jongen is dinsdagochtend zwaargewond geraakt op de Oirschotseweg in Moergestel. Het kind zou op een fiets de weg hebben overgestoken, toen het werd geschept door een bestelbus. De 12-jarige is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

LEES OOK: Kind (12) zwaargewond na ongeluk Moergestel

09.33

Hulpdiensten rukten massaal uit voor mogelijk giftige stof

Op de Gezondheidslaan in Oss waren in de nacht van maandag op dinsdag massaal hulpdiensten aanwezig. Personeel van een GGZ-instelling dacht namelijk dat een inwoner giftige stoffen had, meldt de Veiligheidsregio.

Onder meer politie, ambulance, brandweer, het Ministerie van Defensie en Forensische opsporing waren aanwezig. Na onderzoek bleek dat er van giftige stoffen geen sprake was.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
09.27

Ongeluk op A58

Op de A58 van Breda richting Tilburg is bij Galder een ongeluk gebeurd. De linkerrijstrook is afgesloten.

Wachten op privacy instellingen...
08.25

Gewonde na ongeluk op A59

Op de A59 van Den Bosch richting knooppunt Zonzeel is bij Terheijden een ongeluk gebeurd. Een auto en een vrachtwagen zijn tegen elkaar gebotst. De bestuurder van de auto is gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. Als gevolg van het ongeluk is de rechterrijstrook dicht, wat voor overig verkeer leidt tot vijftig minuten vertraging.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
08.02

Vertraging op A67 na ongeluk

Op de A67 richting Eindhoven is tussen Asten en Geldrop een ongeluk gebeurd. Volgens Rijkswaterstaat gaat het om een kop-staartbotsing. De linkerrijstrook was een half uur lang dicht, wat leidde tot ruim vijftig minuten vertraging.

Wachten op privacy instellingen...
08.01

Weginspecteur stuurt breedte-transport weg

Op de A4 bij Ossendrecht heeft de weginspecteur breedtetransport van de vluchtstrook gestuurd. De chauffeur heeft een proces-verbaal gekregen.

Wachten op privacy instellingen...
07.49

Auto's eindigen in aspergeveld na botsing

Op de kruising van de Mosstraat met de Hannie Schaftlaan in Rijen zijn twee auto's tegen elkaar gebotst. Vanwege de flinke klap, belandden beide auto's in een naastgelegen aspergeveld. Een iemand raakte gewond.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
06.20

Brand bij Nyrstar in Budel

Bij zinkfabrikant Nyrstar aan de Hoofdstraat in Budel heeft dinsdagmorgen vroeg korte tijd een brand gewoed. Er kwam rook uit het gebouw van 30 bij 40 meter. De brandweer kwam met tankautospuiten, een hoogwerker en een meetwagen naar de brand. Ook de bedrijfsbrandweer was erbij. Het vuur was snel onder controle. Niemand raakte gewond. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk.

Foto: SQ Vision Mediaprodukties
Foto: SQ Vision Mediaprodukties
05.30

Vrouw bedwingt schuurbrand met tuinslang

Een houten schuur aan Den Haas in Valkenswaard is rond kwart voor vier maandagnacht door brand verwoest. Een buurtbewoonster hoorde geknetter en ontdekte de brand in de schuur van haar achterburen. Ze belde 112 en probeerde het vuur vervolgens met een tuinslang te bedwingen tot de brandweer er was.

Brandweermensen bestreden het vuur van binnenuit. Volgens een 112-correspondent is de brand waarschijnlijk veroorzaakt door kortsluiting in de sensorlamp die aan de schuur was gemonteerd.

05.00

Auto door brand verwoest in Bergen op Zoom

Een auto is maandagavond in vlammen opgegaan op de Huijbergsebaan in Bergen op Zoom. De wagen stond geparkeerd in de berm. De brandweer heeft de brand geblust. De oorzaak is niet bekend. De auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Foto: Christian Traets/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Christian Traets/SQ Vision Mediaprodukties
05.15

Nieuwe eigenaar ziet auto in vlammen opgaan

Een auto is maandagavond net na het tanken bij een pomp langs de A2 bij Maarheeze in brand gevlogen. De twee inzittenden konden op tijd uit de auto komen. Volgens een 112-correspondent was de Opel Vectra net een uur in het bezit van de nieuwe eigenaar.

Een medewerker van de Wegenwacht die aan de andere kant van de snelweg stond, zag rook en ging er op af. Toen hij arriveerde, sloegen de vlammen onder de motorkap vandaan. Het vuur werd geblust met brandblussers en ook door de gealarmeerde brandweer. Waarschijnlijk is de oorzaak van de brand een technisch mankement.

Foto: SQ Vision Mediaprodukties
Foto: SQ Vision Mediaprodukties
04.15

Cultuurfabriek Veghel ontruimd

De Cultuurfabriek, een pand met meerdere culturele bedrijven in Veghel is maandagavond korte tijd ontruimd geweest. Bij het smelten van een kaars was rook vrijgekomen waardoor het alarm afging. De brandweer kwam ter plaatste en ventileerde de ruimte, waarna iedereen weer naar binnen kon.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!