PSV gaat weer beginnen, maar waar blijven de nieuwe spelers? - Omroep Brabant

PSV gaat weer beginnen, maar waar blijven de nieuwe spelers?

16 juni om 18:00 • Aangepast 17 juni om 10:01
nl
Met de eerste training in het vooruitzicht blijft het bij PSV wachten op de eerste transfers. Een contrast met vorig seizoen toen de selectie halverwege juni al zo goed als rond was. Supporters beginnen zich zorgen te maken maar is dat ook terecht?
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door
Yannick Wezenbeek

Het is nog erg rustig op de transfermarkt en dat is vooral in Eindhoven een groot verschil met vorig jaar. Het afgelopen seizoen had PSV halverwege juni al zo goed als de hele selectie rond. Spelers als André Ramalho, Phillipp Mwene, Marco van Ginkel, Joël Drommel en Davy Pröpper waren al gepresenteerd. Alleen Carlos Vinícius werd later aangetrokken.

PSV was er vroeg bij omdat de club ook al vroeg aan de bak moest in de voorronde van de Champions League. Dit seizoen spelen de Eindhovenaren wederom in de voorrondes van het miljoenenbal maar mag het twee weken later beginnen. Het geeft technisch directeur John de Jong de mogelijkheid hoog in te zetten. Zo gaf hij al eerder aan Luuk de Jong terug te willen halen. Daarnaast heeft een doelman ook hoge prioriteit.

Wachten op privacy instellingen...

Uitgaande transfers
Waar PSV misschien nog geen spelers heeft aangetrokken, moet ook vermeld worden dat er pas één basisspeler is vertrokken, Eran Zahavi. Verder heeft alleen Bruma al een overstap gemaakt, naar Fenerbahce.

Sterkhouders Cody Gakpo, Ibrahim Sangaré en Mario Götze kunnen rekenen op interesse uit het buitenland maar voor alle drie zijn nog geen clubs echt concreet op het moment. Benfica wilde Götze binnenhalen maar de Portugese club wilde volgens diverse media niet voldoen aan de salariseis van de Duitse middenvelder. Daarom zal hij maandag ‘gewoon’ aanwezig zijn bij de eerste training op de Herdgang.

Dat geldt nog niet voor Gakpo en Sangaré. Zij speelden de afgelopen weken nog interlands. Ook één van de redenen dat het nog rustig is op de transfermarkt.

Wachten op privacy instellingen...

Haast geboden?
En dus zullen er aanstaande maandag vooral veel bekende namen op het veld staan. Is er dan reden voor paniek? Nee. Op 30 juli wacht pas de eerste officiële wedstrijd en dus is er nog genoeg tijd voor John de Jong.

Wie ook kijkt naar andere clubs ziet dat de transfergekte nog los moet barsten. Ajax heeft nog geen spelers aangetrokken en ook bij Feyenoord is het nog rustig. Nederland is nou eenmaal een opleidingsland en is ook afhankelijk van de transfersommen die worden betaald in de top. Daar beginnen nu de eerste grote transfers rond te komen. Daarom is de verwachting dat het (transfer)balletje ook in Eindhoven snel zal gaan rollen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone