NAC raakt populaire doelman Nick Olij kwijt aan Sparta - Omroep Brabant

NAC raakt populaire doelman Nick Olij kwijt aan Sparta

16 juni om 17:54 • Aangepast 17 juni om 16:37
nl
Doelman Nick Olij verruilt per direct NAC voor Sparta. Dat hebben de clubs donderdag bekendgemaakt. De keeper tekent in Rotterdam een contract voor vier jaar. NAC ontvangt een transfersom voor Olij omdat die nog een doorlopend contract had in Breda. De hoogte daarvan is onbekend.
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

Het vertrek van Nick Olij uit Breda komt niet uit de lucht vallen. Al eerder gaf de 26-jarige doelman aan toe zijn aan de volgende stap in zijn loopbaan. Met deze overgang maakt hij de stap naar de Eredivisie. De onderhandelingen met de Rotterdamse club waren dan ook al een tijdje gaande.

“Vanaf dag één heb ik mij bij NAC ontzettend welkom en gewaardeerd gevoeld", zo zegt de vertrekkende Olij. "Het is jammer dat we het doel van promoveren niet hebben behaald, maar ik kijk terug op drie geweldige jaren. NAC heeft mij de kans geboden om mezelf verder te ontwikkelen en een completere keeper te worden. Daar ben ik de club dankbaar voor. Daarnaast een speciaal dankwoord aan de supporters die altijd letterlijk en figuurlijk achter mij hebben gestaan.”

Beste keeper
In drie seizoenen bij NAC speelde de populaire keeper, die ook aanvoerder werd, 115 officiële duels voor NAC. Hij wist daarbij 35 maal zijn doel schoon te houden. Tevens behaalde hij vier persoonlijke titels. In ieder seizoen werd hij een keer benoemd tot 'Beste keeper van de Periode'. Het afgelopen seizoen werd dit zelfs bekroond met de titel: 'Beste Keeper van de Keuken Kampioen Divisie'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone