Scooterrijder steekt behulpzame voetganger met mes in de rug

19 juni 2022 om 11:16 • Aangepast 27 juni 2022 om 15:24
nl
Een voetganger is zaterdagnacht in Tilburg met een mes in zijn rug gestoken door een man op een scooter. Dit gebeurde rond kwart over twee, op de Langendijk. De politie is nog op zoek naar de dader.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Het slachtoffer liep op de Langendijk met zijn hond, toen uit de richting van de Nijkerkstraat een scooterrijder met hoge snelheid kwam rijden. Achterop de scooter zat een vrouw, die eraf viel toen de bestuurder de bocht nam richting de Hindeloopenstraat. De voetganger liep toen direct met zijn hond naar de vrouw om hulp te verlenen.

Spoedeisende hulp
Toen hij daar aankwam, trok de scooterrijder direct een mes. Terwijl de voetganger zich probeerde te verdedigen, lukte het de scooterrijder toch om de man in zijn rug te steken. Vervolgens reden de man en vrouw weer weg.

Het slachtoffer moest voor behandeling naar de spoedeisende hulp en deed aangifte bij de politie.

Soortgelijke melding
Opvallend is dat rond hetzelfde tijdstip de politie nog een melding kreeg, over een scooterrijder die iemand probeerde te steken, terwijl diegene wilde helpen nadat een vrouw van de scooter was gevallen. Dit keer op de Reeshofdijk. Hierbij raakte niemand gewond.

De politie is op zoek naar de scooterrijder. Het gaat om een blanke man die ongeveer twintig jaar oud wordt geschat. Hij is zo'n 1,85 meter lang, had strak achterover gekamd haar, droeg een zwarte trui, een korte broek en had een oorbel in.

De vrouwelijke passagier wordt ook twintig jaar oud geschat. Zij heeft lang, blond haar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!