Geen ontbijt op bed, maar een schoongewassen auto op Vaderdag - Omroep Brabant

Geen ontbijt op bed, maar een schoongewassen auto op Vaderdag

zondag om 19:00 • Aangepast maandag om 11:12
nl
De tienjarige Lupi stuurt de waterslang zondag in alle kalmte over de Renault Clio. Het is de eerste keer dat ze de auto van haar vader wast. Meestal blijft ze in de auto zitten als ze door de wasstraat gaan, maar vanwege Vaderdag zijn de rollen omgedraaid. En de wasbeurt is ook nog eens helemaal gratis. “We wilden op deze dag iets leuks doen voor vaders”, zegt Piet van Beurden van de Tilburgse wasstraat.
Profielfoto van Tonnie Vossen
Geschreven door

Lupi kreeg van hem gratis muntjes om de automaat aan de gang te brengen. Haar vader kijkt tevreden toe.

Natuurlijk, Rob Wolters heeft heel vroeg op zondag ook al een mooie tekening gekregen van Lupi. En chocola en een boek over de Rolling Stones. Maar deze vaderdagverrassing maakt de dag helemaal compleet. Het kost Lupi alleen de inspanning.

“Mijn vader is twee jaar geleden gestorven en daarna heb ik deze wasstraat van hem overgenomen”, legt Piet van Beurden uit. “Hij deelde op Moederdag en Vaderdag altijd cadeautjes uit. Kleinigheidjes. Een bloemetje voor moeders of een paar sokken voor vaders.”

Met de gratis wasactie zet Piet een traditie voort. “Kinderen hoeven hier bovendien niet bang te zijn voor chemicaliën in de autoshampoo, want we gebruiken hier als enige in Nederland milieuvriendelijke zeep.”

Rob Wolters kijkt tevreden toe hoe zijn dochter geconcentreerd het vuil van een zeshonderd kilometer lange retourtocht naar Friesland wegwast. Af en toe deinst ze terug van de kracht van de straal, maar dan herpakt ze zich en met twee handen aan het handvat neemt ze de wielen onder handen.

“Wow, ik ben helemaal onder de indruk”, laat Rob horen als de klus erop zit. Lupi is zelf ook tevreden. “Maar ik vond het vooral leuk”, zegt ze.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone