Video

Heel Brabant wil Rita aan Brabants bont-tafelkleed helpen: 'Ongelofelijk'

23 juni 2022 om 18:13 • Aangepast 30 juni 2022 om 13:41
nl
Het was een onmogelijke missie voor Rita Stuyt (78) uit Eindhoven. Ze zocht in alle winkels naar een Brabants bont-tafelkleed, maar het wilde maar niet lukken. Onze provincie toonde zich van haar warmste kant. Precies 406 mails kreeg Omroep Brabant om haar te helpen. "Ongelofelijk", vindt Rita.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

"De overbuurvrouw is weduwe en ze vindt dat we te weinig komen", meent Rita. En zo was het idee voor heuse 'haring-party' geboren. Komende maandag gaat het gebeuren, maar een echt Brabants bont-tafelkleed was in geen enkele winkel te vinden en de tijd tikte door.

Rita schakelde als allerlaatste redmiddel de redactie van Omroep Brabant in. Met haar 78 lentes is een webshop wat teveel van het goede. Nadat ze haar verhaal deed, stroomde vrijwel ieder kwartier een tipmail binnen. De teller staat nu op 406, maar het aantal loopt nog altijd flink op.

Zo schrijft Theo van Rooij: "Informeer eens bij het Weverijmuseum in Geldrop. Grote kans dat ze het daar hebben." Harco Hamels adviseert Rita om naar eetcafé het Brabants Bontje in Oosterhout te gaan en het daar te lenen.

"Heel zuinig op zijn!"

Na de heuse storm aan reacties, kon Omroep Brabant zelf ook niet achterblijven. Aan sleutelhangers, pennen en sjaals is geen gebrek. Toch is een tafelkleed een heel ander verhaal. Presentator Christel de Laat vertelt in een videoboodschap vanaf haar vakantieadres: "Laat ik er nou één hebben bij de Brabant Quiz. En ik vind dat gij die mag lenen. Wel heel zuinig op zijn."

Om de programmering niet in gevaar te brengen, toch ook maar een bezoekje aan directeur Hanneke Koppers. "Wij dragen Brabant een warm hart toe. Dus ze mag hem van zeker lenen. Niet te heet wassen en goed strijken", voegt ze eraan toe.

Rita straalde donderdagmiddag van oor tot oor. "Ik ben er heel erg blij mee. Het gaat nu sowieso een topfeest worden. En ik zal er heel erg zuinig op zijn", belooft ze plechtig.

De videoboodschap van Christel:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.