'Chaos' op Eindhoven Airport na onweerswaarschuwing

23 juni 2022 om 21:20 • Aangepast 24 juni 2022 om 09:17
nl
Een onweerswaarschuwing heeft donderdagavond voor enorme drukte gezorgd op Eindhoven Airport. Zo zou iemand al vier uur moeten wachten op de koffers en melden andere reizigers dat ze extreem lang wachten om na de landing het vliegtuig te kunnen verlaten. Toch waren die wachttijden onvermijdelijk, volgens de luchthaven. "Bij dreigend onweer, wordt alles stilgelegd."
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

"Chaos bij bagage afhalen", schrijft ene Ger op Twitter. "Wachten al meer dan een uur op koffers en er moeten nog enkele vliegtuigen voor ons gelost worden. Wat een zooitje."

"Het was ellende", vertelt Arjan. "Na de landing hebben we nog meer dan een uur in het vliegtuig gezeten voor we naar buiten mochten. En niemand vertelde ons in eerste instantie waarom het zo lang duurde." Die uitleg kwam later alsnog. "Er bleek geen personeel te zijn om de trappen aan te sluiten en ons naar de terminal te begeleiden."

"Onze vlucht van Rhodos naar Eindhoven was nog korter."

Toch begon het grote wachten pas écht bij het ophalen van de bagage. "Daar hebben we een eeuwigheid gestaan. Uiteindelijk kwamen onze koffers pas na dik drie uur. Onze vlucht van Rhodos naar Eindhoven was nog korter dan die vanuit het vliegtuig naar de uitgang van Eindhoven Airport."

Enig begrip heeft Arjan wel. "Je weet wat er momenteel aan de hand is op alle luchthavens, dus dat is helemaal niet zo erg. Maar dat er gewoon niet gecommuniceerd wordt, geen water wordt uitgedeeld... Heel vervelend."

"Mensen zijn razend."

Volgens een woordvoerder van Eindhoven Airport is de enorme drukte ontzettend vervelend, maar wel verklaarbaar. "Het heeft te maken met de veiligheidsprotocollen. Wij kregen een onweerswaarschuwing. Op zo'n moment worden alle activiteiten in de open lucht op het platform stilgelegd. Vliegtuigen mogen nog wel landen, maar personeel mag niet meer naar buiten. En dat geldt dus ook voor reizigers."

En wat betreft die communicatie? "In de terminal is het omgeroepen. De mensen die stonden te wachten op een vertrekkende vlucht, wisten daarom wat er aan de hand was. In de vliegtuigen ligt die verantwoordelijkheid bij de gezagvoerder." Of iemand daar steken heeft laten vallen, durft de woordvoerder niet te zeggen. "Ik ben niet in de vliegtuigen aanwezig geweest."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!