Magisch duo Rob en Emiel laat hun publiek telkens weer verbijsterd achter - Omroep Brabant

Magisch duo Rob en Emiel laat hun publiek telkens weer verbijsterd achter

24 juni om 14:08 • Aangepast 25 juni om 11:37
nl
Het is keihard werken, elke dag oefenen, maar dan heb je ook wat. Het duo Rob en Emiel struint al 20 jaar alle podia af, maar voor wat zij doen is nog geen hokje uitgevonden. Het is een mix van magic, cabaret, mind-reading en comedy. Wat voorop staat is de verbazing bij het publiek, dat zich voortdurend afvraagt: hoe kan dit? Met een ouderwetse goochelshow heeft het weinig te maken, voor Rob en Emiel geen konijn uit de hoge hoed! Zondag zijn ze te gast in de talkshow KRAAK van Omroep Brabant.
Profielfoto van Arjo Kraak
Geschreven door

Emiel Lensen uit Drunen is de Brabantse helft van het duo. Het is een soort huwelijk dat hij heeft met Amsterdammer Rob Mollien. Al 20 jaar treden ze samen op. En dat betekent ook vijf dagen in de week samenkomen om te oefenen.

Zo maken ze hun show nog sneller en liefst nog onbegrijpelijker voor het publiek. Hoe kan het bijvoorbeeld dat Emiel allerlei voorwerpen van het publiek krijgt en dat een geblinddoekte Rob in luttele seconden weet welk voorwerp het is? Ze vullen elkaar op meerdere vlakken perfect aan. Emiel is de vingervlugge van het stel en Rob is meer de man van de mentale trucs.

Al 20 jaar lang hebben ze 300 optredens per jaar. Nu trekken ze langs de theaters met hun nieuwe show 'Van Houdini tot Copperfield'. Daar komen dan nog allerlei kampioenschappen bij. Zo gaan ze volgende maand naar Canada voor het WK-Magic. Het duo gaat voor goud en hoort zeker tot de kanshebbers.

Verder in KRAAK
Jennes de Mol uit Eindhoven is ambassadeur voor Nederland in Oekraïne. Zijn leven staat door de oorlog op zijn kop. Binnenkort gaat hij terug naar de ambassade in Kiev.

En boerin Noortje Krol uit Heeswijk-Dinther. Samen met haar man Nico heeft ze groot melkveebedrijf. Sinds een paar jaar gooien ze het over een andere boeg: 'natuur-inclusieve landbouw'. Is dat dan de oplossing voor het stikstofprobleem dat voor zoveel onrust zorgt bij de boeren?

KRAAK wordt elke zondag om 12.00 uur live uitgezonden en daarna herhaald. Het programma is ook online terug te kijken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.