Voetbalfans gooien fakkels naar elkaar, politieheli in de lucht - Omroep Brabant
Video

Voetbalfans gooien fakkels naar elkaar, politieheli in de lucht

25 juni om 18:52 • Aangepast 4 juli om 16:51
nl
Wachten op privacy instellingen...
De politie is zaterdagmiddag massaal uitgerukt, omdat twee supportersgroepen elkaar te lijf wilden gaan op het terrein van voetbalclub OJC Rosmalen. Agenten, beveiligers en clubbestuurders kwamen tussenbeide. Volgens de politie gooiden fans fakkels naar elkaar. Enige tijd vloog een politiehelikopter in de lucht.
Profielfoto van Joris van Duin
Geschreven door

Het terrein van OJC was zaterdagmiddag het toneel van de finalewedstrijd om promotie naar de hoofdklasse. Die werd gespeeld tussen clubs vv Nieuwenhoorn uit Hellevoetsluis en WHC uit Wezep.

Volgens een woordvoerder van de politie namen de amateurclubs honderden supporters mee voor de beslissende pot. "Er hing een grimmige sfeer", stelt de voorlichter. "Er zaten fans tussen van Feyenoord en Ajax, die niet voor het voetbal kwamen."

Reclameborden kapot
Volgens een politiewoordvoerder hielden toeschouwers stenen en paaltjes vast en is toen besloten op te schalen. Eerder maakte de politie melding van een vechtpartij, waarbij er ook met paaltjes en stenen is gegooid. Maar dat bleek later niet te kloppen.

Volgens OJC-voorzitter Piet van der Plas is er inderdaad niet gevochten. Hij zegt dat bestuursleden van de niet-Brabantse clubs hun eigen aanhang rustig probeerden te krijgen. Ook de politie en beveiligers kwamen tussenbeide.

Volgens Van der Plas zijn er in het tumult spullen vernield. Op foto's zijn kapot gemaakte reclameborden en veel overblijfselen van vuurwerk te zien. Van der Plas baalt als een stekker van de onrust op 'zijn' OJC-terrein. "Dit is het laatste waar we op hoopten", zegt hij.

Geen aanhoudingen
Uiteindelijk is ook een politiehelikopter opgeroepen. Die vloog lang boven het complex om de boel in de gaten te houden. Volgens een 112-correspondent waren er tot wel dertig politieauto's. Volgens de politie zijn er geen aanhoudingen verricht.

De spanning liep op rondom de beslissende penaltyserie, die door Nieuwenhoorn werd gewonnen.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone