Doelman Walter Benítez wil bij PSV eindelijk iets winnen

25 juni 2022 om 18:34 • Aangepast 4 juli 2022 om 16:51
nl
Walter Benítez was prioriteit nummer één voor Ruud van Nistelrooij. Maar niet alleen de trainer is blij met zijn komst, ook hijzelf is heel gelukkig dat hij de nieuwe doelman van PSV is. De doelman die ooit begon als spits heeft net als de club hoge ambities.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Nog nooit heeft Benítez een grote prijs gepakt. Hij verloor met OGC Nice de bekerfinale en verder moest hij terug naar de onder 20. En mede daarom vertrok hij naar het ambitieuze PSV. Hier moet over ruim een maand de eerste prijs aan de prijzenkast van de Argentijn toegevoegd worden.

“Er is een nieuw project gestart hier. Prijzen pakken is onderdeel van dat project. PSV is een grote club met veel historie. Als we als club prijzen pakken helpt mij dat ook.”

"Ik heb gehoord dat ik op een lijst sta om geselecteerd te worden"

Het is een van de redenen dat de Argentijnse-goalie naar PSV komt. Er was namelijk veel interesse van bijvoorbeeld de Franse top. Benítez koos bewust voor PSV.

“Ik wil wedstrijden spelen bij een topclub. Voor mijn ontwikkeling is dat het belangrijkste.” Wat hij precies wilde ontwikkelen kon hij niet zeggen, maar duidelijk werd wel dat ook het WK een rol speelt.

Benítez kan uitkomen voor zowel Argentinië en Frankrijk. Vooral het Zuid-Amerikaanse land lijkt een optie. “Ik heb gehoord dat ik op een lijst sta om geselecteerd te worden. Ik weet zelf ook niet waarom ik nog niet ben opgeroepen. Veel mensen zeggen dat ik er bij ga komen. Ik laat mij niet gek maken. Die uitnodiging komt vanzelf. Maar het is wel een doel.”

"Toen ik merkte dat ik niet veel scoorde ben ik maar keeper geworden"

Als de doelman zichzelf moet beschrijven komt hij met diverse kwaliteiten. “Ik ben agressief en coach mijn verdediging veel. Zij moeten weten dat ze op mij kunnen bouwen. Daarnaast ben ik ook sterk met de voeten.”

Dat hij sterk is met de voeten zal mogelijk door zijn verleden komen. Want in de jeugd stond Benítez nog in de spits. “Dat duurde niet lang hoor. Toen ik merkte dat ik niet veel scoorde ben ik maar keeper geworden. Een keuze die heel goed heeft uitgepakt.”

PSV is overigens geen onbekende club voor de Argentijn. Oud-voetballer van PSV Pablo Rosario keek in Nice altijd wedstrijden van de Eindhovense club, samen met Benítez. Omdat er al interesse was? "Nee, uit liefde voor het spelletje."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone