Vader trots na WK-stunt Guurtje Praasterink: 'Ze heeft niets te verliezen' - Omroep Brabant

Vader trots na WK-stunt Guurtje Praasterink: 'Ze heeft niets te verliezen'

27 juni om 11:52 • Aangepast 4 juli om 17:14
nl
Teun Praasterink uit Eindhoven glimt van trots. Zijn dochter Guurtje (19) zorgde zondag voor een daverende verrassing op het WK schoonspringen door zich als debutante te plaatsen voor de finale op de tienmeterplank. De finale vindt om zeven uur maandagavond plaats.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Het was een heel mooie wedstrijd, waarbij het tot het einde spannend bleef", vertelde Teun maandagochtend in het radioprogramma 'Wakker!' op Omroep Brabant. De beste twaalf schoonspringers mochten door naar de eindstrijd. Guurtje, die al sinds haar zevende aan schoonspringen doet, eindigde in de halve finale als elfde. Ze behaalde 289,90 punten. Haar sprong tijdens de voorronde was goed voor 287,70 punten.

"Contact hebben is een beetje lastig."

Teun is samen met zijn vrouw aanwezig in Boedapest, waar het WK plaatsvindt. "We hebben dus ieder moment gevolgd." Heel veel contact met hun dochter kunnen ze echter niet hebben, omdat zij zich moet houden aan de coronamaatregelen. "Feitelijk bevindt ze zich in een bubbel", legde Teun uit.

"Dat wil zeggen dat contact hebben een beetje lastig is. We mogen haar wel spreken, dat doen we ook, maar we gaan bijvoorbeeld niet met zijn allen door Boedapest wandelen." Ook om te voorkomen dat via via teamgenotes van Guurtje besmet zouden kunnen raken. "Guurtje probeert zich daar goed aan te houden."

"Guurtje gaat gewoon maximaal springen."

Guurtje liet na haar stunt op het WK weten geen verwachtingen te hebben voor de finale. Verwachtingen had ze ook niet voor de halve finale van zondag. Ook vader Teun waagt zich niet aan een voorspelling. "We zijn al heel erg gelukkig dat ze in de finale staat. Ze gaat gewoon maximaal springen. Ze heeft feitelijk niets te verliezen, het is niet zo dat ze ergens voor moet gaan. Deze finale is niet kwalificerend voor andere wedstrijden, richting de Spelen of zo. Maar natuurlijk probeert Guurtje er het beste uit te halen en proberen een zo hoog mogelijke notering te krijgen."

Op de vraag van wie Guurtje haar talent heeft, moet Teun lachen. "Ik mocht weleens meedoen tijdens een zogenoemde ouder-kind-wedstrijd. Toen heb ik een keer met haar mee gesprongen. Toen besloot zij dat ik toch maar wat anders moest gaan doen. Ik kom niet verder dan de driemeterplank, tien meter is mij echt te heftig!"

LEES OOK: Schoonspringster Guurtje Praasterink naar WK-finale

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone