Nog even doorbijten, maar dan breken weer zomers warme dagen aan

27 juni 2022 om 10:35 • Aangepast 4 juli 2022 om 17:16
nl
Er komen weer een paar zomers warme dagen aan. Maar deze maandag wordt nog even doorbijten, vertelt Wilfred Janssen van Weerplaza.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Je hebt een stevige paraplu nodig vandaag", vertelde Wilfred maandagochtend in het radioprogramma 'Wakker!' op Omroep Brabant. "In de loop van de ochtend breekt het zonnetje misschien even door, maar verder is de bewolking behoorlijk dik. In de loop van de middag trekken vanuit het zuiden pittige buien over Brabant en krijgen we lokaal veel neerslag. Hier kan onweer bij zitten. Ook windstoten behoren tot de mogelijkheden. Maar die buien duren gelukkig vrij kort."

In de loop van de middag en met name de avond klaart het vanuit het zuiden breed op. "Dan kunnen we nog even van de zon genieten tot zonsondergang. Dan ziet het er allemaal een stuk vriendelijker uit. We halen een temperatuur van 18 tot 22 graden, als het meezit."

"Een heel vriendelijk weerbeeld de komende dagen."

Dinsdag ziet het er volgens Wilfred heel anders uit. "Dan hebben we heel veel zon en blijft het overal droog. In de middag ontstaan dan wel wat stapelwolkjes, maar het is een heel vriendelijk weerbeeld. De temperatuur komt dan ook een stuk hoger uit. Ik denk dat we op sommige plaatsen de zomerse waarden van een graad of 25 halen. Ook dan staat er niet al te veel wind."

De dagen daarna stijgt de temperatuur nog wat verder. "Woensdag wordt het 27 graden, donderdag denk ik nog een graadje meer. Maar dan wordt de lucht ook langzaamaan wat vochtiger. Dan wordt het een beetje broeierig warm."

"Vrijdag en in het weekend wordt het iets koeler."

In de loop van de donderdag moeten we weer rekening houden met een enkele regen- of onweersbui. Ook vrijdag en in het weekend is er kans op een enkele bui. "Dan is het ook iets koeler. Maar ik denk dat het voor heel veel mensen aangenaam zomerweer zal zijn."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!