Schuurbrand in Asten onder controle, NL-alert ingetrokken - Omroep Brabant
Video

Schuurbrand in Asten onder controle, NL-alert ingetrokken

27 juni om 16:04 • Aangepast 5 juli om 13:41
nl
Wachten op privacy instellingen...
Een schuur aan de Laarbroek in Asten is maandagmiddag rond drie uur in brand gevlogen na een blikseminslag. De klap was in de verre omgeving te horen. Het vuur was na ongeveer een uur onder controle, meldt de brandweer. Omdat het dak bestond uit asbestplaten, verstuurde de brandweer een NL-alert. Dat is later ingetrokken nadat bleek dat de asbestdeeltjes door de hevige regen in de directe omgeving zijn neergeslagen.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door
Frits van Otterdijk

De eigenaar van de schuur laat weten dat het gebouw totaal is verwoest. "Ik was thuis en hoorde een enorme klap. Ik ben direct naar buiten gelopen om te kijken wat er aan de hand was. Binnen drie tellen sloegen de vlammen al uit het dak."

Door de hevige rookontwikkeling, in combinatie met asbestgevaar, schaalde de brandweer op naar de categorie grote brand. Omwonenden werden via het NL-alert opgeroepen om ramen en deuren gesloten te houden. Er werden twee brandweerwagens ingezet voor extra bluswater. Maar de inzet kon niet voorkomen dat de schuur compleet is uitgebrand.

De schuurbrand aan de Laarbroek in Asten. Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
De schuurbrand aan de Laarbroek in Asten. Foto: Dave Hendriks/SQ Vision

In de directe omgeving van de brand zijn metingen verricht naar gevaarlijke stoffen. Daaruit bleek dat asbestdeeltjes zijn neergekomen op het perceel waar de schuur staat en op het terrein van de buurman.. In overleg met Salvage.nl zal de verontreiniging worden opgeruimd. Een nabijgelegen industrieterrein hoefde niet te worden ontruimd.

Nablussen
Het gaat volgens de brandweer om een schuur van 30 bij 10 meter. Volgens de eigenaar stonden er diverse voertuigen gestald. Een vrijwel nieuwe motor, een stuk of vier klassieke auto's, wat aanhangwagens en tuinmachines. "Alles is compleet verloren gegaan.", zegt de eigenaar. De brandweer was nog enkele uren bezig met nablussen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone