Mister NAC is terug bij de club: ‘Ik kijk niet naar namen en functies’

27 juni 2022 om 17:15 • Aangepast 28 juni 2022 om 11:12
nl
Na een jaar afwezigheid keert Ton Lokhoff terug bij zijn geliefde NAC. Samen met de nieuwe trainer Robert Molenaar stond ‘Mister NAC’ maandagmorgen voor het eerst op het trainingsveld. Naast zijn rol als assistent gaat Lokhoff zich ook bezighouden met de scouting. Al duurt het nog even voor hij daarmee aan de slag kan.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Een kleine twee uur stonden de spelers en staf van NAC maandagmorgen op het trainingsveld. Zo'n vijftig supporters keken toe hoe de nieuwe trainer Molenaar de training leidde en assistent Lokhoff vooral één op één gesprekjes voerde. Hij praatte even met wat jonge spelers, maar ook de geblesseerde Jarchinio Antonia ontkwam niet aan een praatje met mister NAC.

Het is een onderdeel van zijn ‘nieuwe’ rol. Iets wat de in geboren Bredanaar erg leuk vindt. “Ik vind het heerlijk om met hongerige jongens op het veld te staan. Ik ga de jonge spelers bijstaan met raad en daad. Maar de functie is heel breed.”

"Ik kijk niet naar functies en namen. We gaan het samen doen"

Lokhoff vervolgt zijn verhaal: “Ik ga ook de scouting ondersteunen en kijken hoe de jeugd nog beter kan doorstromen naar het eerste elftal. Ik ga dat niet alleen doen. We gaan veel samenwerken binnen de verschillende geledingen van de club. Ik kijk niet naar functies en namen. We gaan het samen doen.”

Maar Ton Lokhoff heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan. “Het zou gek zijn als we niet mijn netwerk gaan gebruiken. We gaan kijken naar welke posities we nodig hebben en dan kan ik gaan kijken bij mijn contacten.”

Robert Molenaar en Ton Lokhoff (Foto: OrangePictures)
Robert Molenaar en Ton Lokhoff (Foto: OrangePictures)

Maar voorlopig moet NAC nog wachten op goedkeuring van de KNVB. Op 13 juli wordt waarschijnlijk de overname goedgekeurd en kan NAC pas echt de transfermarkt op. Dat weet ook de nieuwe trainer Robert Molenaar. “De club zit nog in het overnameproces. Het liefst wil je zo snel mogelijk kwaliteit toevoegen aan de selectie. Maar ik heb er voor nu geen invloed op. Iedereen doet zijn best.”

"NAC moet beseffen dat ze NAC zijn."

Daarom blaast bij NAC nog niemand hoog van de toren. Er wordt nog niet gesproken over een plek bij de eerste twee. Voorlopig is een plek in de nacompetitie het doel. Maar Molenaar is fanatiek genoeg om veel te eisen van zijn spelers.

“NAC moet beseffen dat ze NAC zijn. Daarmee bedoel ik dat de verwachtingen hier altijd hoog zijn. Er zitten hier niet voor niks zoveel supporters op de tribune. Zij willen een klinkende munt zien. Dat lijkt voor nu nog een brug te ver. Maar we willen elke wedstrijd winnen, met een herkenbare speelwijze. Mouwen opstropen kan iedereen. Samen gaan we dan bouwen aan een fundament waarop we door kunnen pakken.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!