Ontsnapt stokstaartje Houdini wacht thuis een grote verrassing

29 juni 2022 om 19:12 • Aangepast 30 juni 2022 om 09:22
nl
Het is de verzorgers van dierenpark De Oliemeulen in Tilburg na een week eindelijk gelukt om het ontsnapte stokstaartje Houdini te vangen. Het beestje rende na z’n ontsnapping rond buiten de poorten van het dierenpark en liet zich maar lastig vangen, maar woensdagmiddag lukte het toch. Bij terugkomst wachtte hem een grote verrassing.
Profielfoto van Freek van der Venne
Geschreven door

Met de fiets en een schepnet ging dierenverzorger Martijn de afgelopen week op pad om Houdini van de straat te halen, maar het beestje was hem steeds te snel af. Woensdag kreeg Martijn een tip en lukte het wel.

Houdini, die zo heet omdat hij het avontuurlijkste stokstaartje in De Oliemeulen is, zit weer veilig thuis. En dat is niet het enige goede nieuws: tijdens zijn wilde avontuur buiten de poorten van het dierenpark, is hij ook nog vader geworden.

Kersverse vader Houdini (rechts) kan het allemaal nog maar moeilijk geloven (foto: De Oliemeulen).
Kersverse vader Houdini (rechts) kan het allemaal nog maar moeilijk geloven (foto: De Oliemeulen).

Grote zorgen maakten de verzorgers van Houdini zich niet. "Zolang we weten dat hij in de buurt is, vertrouwen we erop dat we hem kunnen vangen”, zei verzorger Martijn van Heijst eerder. “In principe hebben we hem met een schepnet zo te pakken. En het is een insecteneter, dus hij kan voor zijn eigen kostje zorgen.”

Houdini's zoon (nog naamloos) in vol ornaat (foto: De Oliemeulen).
Houdini's zoon (nog naamloos) in vol ornaat (foto: De Oliemeulen).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!