Geldautomaten kunnen leeg raken door personeelstekort bij Brink's - Omroep Brabant

Geldautomaten kunnen leeg raken door personeelstekort bij Brink's

30 juni om 15:50 • Aangepast 1 juli om 11:21
nl
Nu de maatschappij na corona weer op volle toeren draait, heeft Brink’s geldtransport te weinig personeel om ervoor te zorgen dat Geldmaat-geldautomaten altijd gevuld zijn. Met name in mei was er een probleem, onder meer door feestdagen en de uitbetaling van het vakantiegeld, maar ook in de toekomst zullen mensen onvermijdelijk af en toe voor een lege geldautomaat komen te staan.
Profielfoto van Evie Hendriks
Geschreven door
Evie Hendriks

Geldmaat nam in 2019 het beheer van geldautomaten over van banken en heeft honderden automaten in Brabant. Nu de mensen na de coronamaatregelen meer contant geld opnemen, kan dat zorgen voor lege geldautomaten.

Woordvoerder Margo van Wijgerden van Geldmaat: “Onze geldtransporteur Brink’s kan door personeelstekort moeilijker de piekdrukte opvangen. Dan kan het voorkomen dat automaten soms één of meerdere dagen buiten gebruik zijn."

'Te vaak'
Volgens Brink's zijn lege automaten nog geen aanhoudend probleem maar kwam het de laatste weken door drukte wel te vaak voor.

Mei is traditioneel een ingewikkelde maand. “Meer mensen geld willen opnemen rond de feestdagen die maand. Sinds jaar en dag zijn dat drukke momenten waarop automaten sneller leeg raken", vertelt de woordvoerder van Geldmaat. Brink's wijst daarnaast op de vrije dagen die medewerkers hebben. "Medewerkers van Brink's hebben op feestdagen vrij. En als Hemelvaart, de uitbetaling van salaris of uitkeringen en vakantiegeld samenvallen is het druk.”

Niet zomaar opgelost
Het personeelstekort bij Brink's is niet zomaar opgelost. Woordvoerder Karin Kruythoff: "Je wordt niet zomaar waardetransporteur. Daarvoor moet je gescreend worden en je moet de veiligheidsregels leren.”

Geldmaat zorgt daarom dat geldautomaten extra bevoorraad worden voor een drukke periode, maar er blijven altijd andere zaken die ervoor kunnen zorgen dat een automaat buiten gebruik is.

Margo van Wijgerden van Geldmaat: “Technische storingen kunnen altijd voorkomen. Dan is er een mankement dat gerepareerd moet worden.” Ook plofkraken zijn een probleem. “Die kunnen wij vooraf niet voorspellen, waardoor een automaat enige tijd buiten gebruik kan zijn.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.