Alistair Overeem mept Badr Hari knock-out, denkt kickbokstrainer Nick - Omroep Brabant
Video

Alistair Overeem mept Badr Hari knock-out, denkt kickbokstrainer Nick

3 juli 2022 om 10:00 • Aangepast 11 juli 2022 om 13:29
nl
Wachten op privacy instellingen...
Alistair Overeem gaat Badr Hari tot moes slaan en schoppen, tijdens het Glory-evenement Collission 4 op 8 oktober. Dat denkt in ieder geval de Bredase kickbokstrainer Nick Hemmers. Vol zelfvertrouwen werkt hij met de voormalige kooivechter aan diens comeback in de kickboksring. "Deze partij gaat geen drie rondes duren", zo zegt Hemmers. "Badr blijft niet staan en gaat gestrekt."
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

Alistair Overeem klapt er flink op tijdens de training in het nieuwe pand van Hemmers Gym in Breda. Nick Hemmers, zijn trainer, spoort hem aan en geeft aanwijzingen: "Let op, er komt een leverstoot bij!" Het gevecht tegen Badr Hari lijkt nog ver weg, maar er is werk aan de winkel.

"Je moet in de training door het oog van de naald kruipen om je in de wedstrijd comfortabel te voelen", vertelt Hemmers over zijn methode om Overeem klaar te stomen voor het gevecht. "Hij vindt dat fijn en wil ook echt diep gaan. We zorgen ervoor dat er straks een atleet staat die in topvorm is en op tijd piekt."

"Er is een goede klik met Hemmers Gym en die chemie is cruciaal."

Nick Hemmers is inmiddels een gevestigde naam in de kickbokswereld. Hij heeft het van geen vreemde, want vader Cor heeft als oprichter van Hemmers Gym zijn sporen ruimschoots verdiend in het kickbokswereldje. Beroemd is Hemmers Gym geworden door een ander familielid. De helaas veel te vroeg overleden Ramon Dekkers, halfbroer van Nick, is als achtvoudig wereldkampioen een legende. Dat alles samen zorgt voor veel ervaring en klandizie.

"Het is geen garantie, maar ik train bij Nick vanwege de goede resultaten die hij met Hemmers Gym boekt", zegt de 42-jarige Alistair Overeem. "Er is een goede klik en die chemie is eigenlijk cruciaal. In 2010 heb ik al tot volle tevredenheid met zijn vader Cor samengewerkt en Nick hanteert, met wat aanpassingen, zijn systeem. En verder hou ik ook wel van de Brabantse gezelligheid die hier heerst."

Van gezelligheid zal er op 8 oktober in het Gelredome in Arnhem weinig sprake zijn, dan want wacht topvechter Badr Hari op hem in de ring.

"We gaan ervoor zorgen dat we winnen: Badr blijft niet staan en gaat gestrekt."

Alistair Overeem moet wel even omschakelen na vele jaren zeer succesvol te hebben geknokt als MMA-vechter. Worstelen is er straks bijvoorbeeld niet meer bij. "Het was in het begin wel even wennen voor hem, want het zijn twee verschillende sporten", legt Nick Hemmers uit over het debuut van zijn vechter bij Glory. "Maar alles gaat zoals gepland. Hij is er straks klaar voor."

Het is dan de derde keer dat Overeem en Hari tegenover elkaar staan in de ring. De twee zwaargewichten ontmoetten elkaar al in 2008 en 2009, voordat Overeem MMA-vechter werd. Ze wonnen ieder een gevecht, via knock out in de eerste ronde.

Iets wat trainer Hemmers opnieuw verwacht. "Ik denk dat deze partij geen drie rondes gaat duren", zo zegt hij. "Het zijn twee jongens die gaan voor de kill. Het wordt een spannende partij en we gaan ervoor zorgen dat wij die winnen. Badr blijft niet staan en gaat gestrekt."

Alistair Overeem en Nick Hemmers tijdens de training.
Alistair Overeem en Nick Hemmers tijdens de training.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone