Protestmars voor de boeren door Eindhoven: 2000 mensen verwacht - Omroep Brabant

Protestmars voor de boeren door Eindhoven: 2000 mensen verwacht

1 juli om 09:58 • Aangepast 8 juli om 13:08
nl
De organisatie 'Samen voor Nederland' houdt zondag een protestmars door Eindhoven uit solidariteit met de boeren. De organisatie verwacht 1500 en 2000 mensen. Het thema is 'solidair met de boeren'. Het wordt aangekondigd als ‘De mars met de boerenzakdoek’.
Profielfoto van Rogier van Son
Geschreven door

De gemeente heeft toestemming gegeven voor de mars. Er wordt onder meer gebruik gemaakt van één tractor, twee geluidswagens, een dubbeldekker met podium en speakers, vlaggen en spandoeken.

Volgens de beschikking van de gemeente heeft de manifestatie als doel om ‘de onvrede aan te geven ten aanzien van het overheidsbeleid van kabinet Rutte IV’.

De manifestatie begint om twaalf uur op het Stadhuisplein. De mars door de stad vertrekt om een uur en eindigt om vier uur.

De politie heeft de gemeente geadviseerd. Daaruit is gebleken dat er geen bezwaar bestaat, maar dat er wel aan voorschriften voldaan moet worden. Zo moet de organisatie minimaal zestig toezichthouders aanstellen. De spandoeken mogen niet voorzien zijn van dikke stokken of staven.

Als het uit de hand dreigt te lopen, moet de organisator dat meteen melden.

Samen Voor Nederland zegt zelf dat 'de organisatie demonstreert op een veilige manier, waarbij iedereen welkom is'.

De organisatie komt elke eerste zondag van de maand bij elkaar voor een demonstratie. Zondag 1 mei ging de mars door Amsterdam en zondag 5 juni door Leeuwarden. Volgens Omrop Fryslân kwamen daar duizenden mensen met vlaggen, spandoeken en ballonnen.

Samen Voor Nederland zegt een samenwerkingsverband van meerdere organisaties en partijen te zijn. 'Samen voor Nederland staat voor de vrijheid van alle Nederlanders. Een vrije toekomst voor u, voor onze kinderen en voor onze kleinkinderen. Een vrijheid zoals wij die voor 2020 hebben gekend!' zo valt te lezen in de aankondiging van de mars in Eindhoven.

Daarin staat ook dat de organisatie onder meer strijdt 'Tegen de onteigening van onze boeren! No Farm, No Food'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone