A16 tot in de avond dicht na ongeluk, deel wegdek moet geasfalteerd worden - Omroep Brabant
Video

A16 tot in de avond dicht na ongeluk, deel wegdek moet geasfalteerd worden

4 juli om 07:38 • Aangepast 5 juli om 10:27
nl
Wachten op privacy instellingen...
De snelweg A16 van Breda richting de Belgische grens is maandagochtend tot afgesloten bij knooppunt Galder. Daar kantelde een vrachtwagen die aardappelzetmeel vervoerde. Rijkswaterstaat verwacht dat reparatie van het wegdek tot laat in de avond zal duren.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De vrachtwagen wilde bij knooppunt Galder richting Tilburg rijden. Op dat moment kreeg de vrachtwagen een klapband. Vervolgens schoot de vrachtwagen door de middenberm en kantelde de vrachtauto op de rijbaan in de richting van de Belgische grens.

'Afhandeling gaat lang duren'
De brandweer heeft er voor gezorgd dat het aardappelzetmeel, dat de vrachtwagen vervoerde, niet verder over de snelweg verspreid kon worden. Een tweede bulkwagen werd opgeroepen om de inhoud van de gekantelde truck over te pompen.

Vervolgens is begonnen de berging van de vrachtwagen, maar dit verloopt lastiger dan verwacht. Daarnaast moet een stuk wegdek opnieuw geasfalteerd worden. "Hierdoor gaat de afhandeling langer duren", laat een woordvoerder van Rijkswaterstaat weten.

Omrijden
Verkeer richting Antwerpen krijgt vanwege het ongeluk het advies om te rijden via Roosendaal, via de A58 en de A4 of via de noord- en oostkant van Breda over de A59, A27 en de A58.

De chauffeur van de vrachtwagen raakte bij het ongeluk niet gewond.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.