Rico Verhoeven heeft zijn eerste hoofdrol in internationale film - Omroep Brabant

Rico Verhoeven heeft zijn eerste hoofdrol in internationale film

4 juli om 16:01 • Aangepast 11 juli om 16:59
nl
Rico Verhoeven uit Halsteren heeft zijn eerste hoofdrol in een grote internationale speelfilm te pakken. Hij vertolkt de belangrijkste rol in de internationale actiefilm Black Lotus van de Bulgaarse regisseur Todor Chapkanov. De opnames vinden plaats op meerdere locaties in Europa. Maandag werd er gefilmd in Amsterdam, waar Verhoeven onder meer vanaf een brug op een rijdende auto sprong.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

De kickbokser hintte de afgelopen jaren al meermalen op een acteercarrière in het buitenland. Hij speelde tot nu toe bijrolletjes in een paar Nederlandse producties, zoals Bon Bini Holland 3, die nu in de bioscopen draait.

De elfvoudig wereldkampioen kickboksen kruipt in Black Lotus in de huid van specialforces-officier Matteo Donner. Nadat zijn beste vriend is omgekomen tijdens een gezamenlijke missie, kampt hij met schuldgevoel en zwerft hij de wereld rond.

Rondvliegende kogels
In de straten en op de grachten van Amsterdam belandt hij in een eenmansoorlog met explosies, rondvliegende kogels en crashende auto's. Donner heeft daarbij maar één doel: het ontvoerde dochtertje van zijn gestorven vriend redden.

Andere acteurs in de Engels gesproken film zijn Roland Møller, Rona-Lee Shimon en Kevin Janssens, bekend uit de Netflix-hit Undercover. De rest van de cast wordt binnenkort bekendgemaakt.

Distributeur Dutch FilmWorks brengt de speelfilm met Rico Verhoeven in 2023 in de Nederlandse bioscopen uit. De film krijgt steun van het Nederlands Filmfonds.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.