Liveblog

112-nieuws: files weer opgelost • ouder echtpaar beroofd in Helmond

8 juli 2022 om 06:22 • Aangepast 11 juli 2022 om 13:35
nl
In dit liveblog hielden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

21.05

Rijstrook A67 dicht

Een auto met pech zorgde rond acht uur 's avonds voor ongeveer tien minuten vertraging op de A67 van Eindhoven naar Venlo. De wagen stond stil tussen knooppunt Leenderheide en Geldrop. De rechterrijstrook was daar dicht.

18.20

Franse automobilist loopt weer tegen de lamp

Een Franse automobilist is vrijdagmorgen bij grensovergang Hazeldonk betrapt op het rijden onder invloed van drugs.

Ook werd in zijn wagen een pakketje gevonden met hierin ruim 53.000 euro aan contant geld. In april was de 23-jarige bestuurder ook al aan de kant gezet, omdat hij achter het stuur, terwijl hij gedrogeerd was.

De versuft ogende man liep tegen de lamp tijdens een verkeerscontrole. Hierbij werden enkele tientallen weggebruikers bekeurd. Onder meer voor het onder invloed rijden, bellen tijdens het rijden, rijden zonder rijbewijs of gordel en het onnodig geluid veroorzaken.

Ook werd opgetreden tegen een voertuig dat scherpe dan wel uitstekende delen had. Er is bovendien voor ruim 900 euro aan openstaande boetes geïnd.

Wachten op privacy instellingen...
17.35

Bejaard echtpaar beroofd in Helmond

Een bejaard echtpaar is vrijdagmiddag beroofd aan de Groenewoud in Helmond. De dader zou een tas hebben buitgemaakt. Het mannelijke slachtoffer viel bij de beroving op de grond maar raakte niet gewond. Volgens een getuige zou de dader een man zijn van rond de dertig jaar oud. De dader wordt nog altijd gezocht door de politie.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
17.27

Files op A2 richting Den Bosch

Tijdens de avondspits nemen de files richting Brabant in rappe vaart toe. De langste file staat volgens de ANWB op de A2 van Utrecht naar Den Bosch. Enkele ongelukken zorgen op meerdere plekken voor veel vertraging op de snelweg in de zuidelijk rijrichting. Rond halfzes bedraagt de vertraging op de snelweg bijna een uur.

Wachten op privacy instellingen...
14.49

Dure Porsche weggesleept na botsing met bestelbus

Het is absoluut niet de dag van een bestuurder van een dure en vrij nieuwe Porsche. Na een botsing met een bestelbus in Tilburg, is de Porsche Taycan 4S met veel schade weggesleept. Een geluk bij een ongeluk: niemand raakte gewond.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
14.07

Botsing in Deurne, bijrijder naar ziekenhuis

Een bijrijder van een auto is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een botsing in Deurne. Twee auto's kwamen met elkaar in aanraking op de Stationsstraat. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht.

14.05

Vijftien mensen tijdelijk huis uit na gaslek

Zo'n vijftien mensen moesten vrijdagochtend korte tijd hun huis uit na een gaslek in Oosterhout. Dat ontstond bij de aanleg van een glasvezelnetwerk in de Mathildastraat. Het duurde niet lang voor het gaslek weer was gedicht. Hierdoor mochten de mensen in een nabijgelegen appartementencomplex weer naar huis.

13.47

File op A2 van Zaltbommel naar Den Bosch door ongeluk

Wachten op privacy instellingen...
12.00

Stroomstoring: treinverkeer tussen Den Bosch en Geldermalsen verstoord

Opnieuw veroorzaakt een stroomstoring problemen rond station Den Bosch. Op het eind van de ochtend reden er geen treinen tussen Den Bosch en Geldermalsen. De Nederlandse Spoorwegen meldden rond 1 uur dat het treinverkeer op gang is gekomen en dat de problemen naar verwachting rond half 2 voorbij zullen zijn.

Wachten op privacy instellingen...
10.53

Enorm stuk boom valt op zwembad

Een enorme tak is vrijdagochtend op het dak van Optisport Zwembad Sonsbeeck in Breda gevallen. Op beelden is te zien dat een deel van een bakstenen muur is gesneuveld. De brandweer heeft een stuk terrein rond de muur voor de zekerheid afgezet.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
10.41

Gaslek na aanleg glasvezel in Oosterhout

Bij het aanleggen van een glasvezelnetwerk is vrijdagochtend een gaslek ontstaan. Dit gebeurde in de Mathildastraat in Oosterhout. De brandweer is ook in de buurt.

Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision.
Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision.
10.08

Fietser geschept in Eindhoven

Een fietser is deze vrijdagochtend door een auto geschept op de Oersebaan in Eindhoven. De man raakte volgens een 112-correspondent zwaargewond. Hij kwam met zijn hoofd op een stoeprand terecht. De fiets is in twee stukken gebroken. De man is naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde bij een fietsoversteekplaats, waar fietsers geen voorrang hebben.

De bestuurder van de auto, een militair, is volgens de 112-correspondent aangehouden door de Koninklijke Marechaussee. Dat is een formaliteit. Dit is gebeurd vanwege de ernst van het ongeval.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
07.55

Marechaussee ontdekt vier vreemdelingen bij grenscontrole

Tijdens een grenscontrole langs de A16 bij Hazeldonk heeft de Marechaussee vier vreemdelingen ontdekt. Zij zaten in internationale bussen die Nederland in reden. Twee Algerijnen zijn vastgehouden. Een minderjarige uit Guinee heeft asiel aangevraagd en een Surinamer moet binnen 28 dagen terugkeren naar zijn thuisland. Ook nam de Marechaussee een Belgische auto in beslag. De bestuurder kreeg een bekeuring voor rijden zonder rijbewijs en voor rijden met ongeldig kenteken.

07.45

Politie zoekt eigenaar jurkjes en miniatuur-bakfiets na inbraak

De politie zoekt de eigenaar van twee jurkjes en een miniatuur-bakfiets, na een inbraak in een Eindhovens café. In de nacht van dinsdag op woensdag braken twee dieven in bij een café aan de Tonnaerstraat in Eindhoven. Beiden zijn aangehouden. Een van hen rende weg en gooide tijdens de vluchtpoging twee jurkjes en een miniatuur-bakfiets weg. Die zijn echter niet uit het café gestolen, ontdekte de politie. Ook staan de spullen niet als gestolen geregistreerd in het politiesysteem. De politie vraagt zich nu af of deze dingen toch niet ergens zijn ontvreemd. "Herken jij deze jurkjes en de minibakfiets? Neem dan contact met ons op", luidt de oproep van de politie in Eindhoven.

Wachten op privacy instellingen...
02.15

Auto brandt uit op parkeerplaats in Asten

Een auto is in de nacht van donderdag op vrijdag in brand gevlogen aan de Elfenbank in Asten. Een buurtbewoner ontdekte de brand en alarmeerde de brandweer rond twee uur. Bij aankomst sloegen de vlammen uit de motorkap. De auto stond al een tijdje op die plek geparkeerd en is door de brand volledig vernield.

Er raakte niemand gewond bij de brand. Volgens een 112-correspondent wordt brandstichting vermoed.

Foto: Harrie Grijseels - SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels - SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels - SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels - SQ Vision
23.08

Verschillende bermbranden langs snelwegen

De brandweer is donderdagavond doende geweest met meerdere brandende banden langs de snelwegen. Onder meer aan De Kattenberg in Oirschot, langs de A58. Door de rook werd de rechterrijstrook van de A58 richting Eindhoven afgesloten. De brandweer heeft het vuur geblust.

Ook langs de Bestseweg in Liempde stonden tractorbanden in brand. De rook trok over de snelweg A2 waar het verkeer hinder van ondervond. De brandweer doofde de vlammen.

De banden zijn opzettelijk in brand gestoken, de politie vraagt mensen die iets verdachts hebben gezien zich te melden.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Sander van Gils - SQ Vision
Foto: Sander van Gils - SQ Vision
De brandende banden bij Liempde (foto: Sander van Gils - SQ Vision Mediaprodukties).
De brandende banden bij Liempde (foto: Sander van Gils - SQ Vision Mediaprodukties).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!