Liveblog

112-nieuws: schuurtjes branden uit • kind (2) in auto achtergelaten

9 juli 2022 om 18:39 • Aangepast 18 juli 2022 om 13:21
nl
In dit liveblog houden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.04

Man in Empel opgepakt

Wachten op privacy instellingen...
21.52

Geen treinen tussen Breda en Tilburg

Door een defecte trein rijden er tijdelijk geen treinen tussen Breda en Tilburg. De NS verwacht dat de problemen tot zeker half elf aan zullen houden.

19.30

Veel rook na struikbrandje Breda

In een boompje en wat struiken aan de Tuinzigtlaan in Breda heeft korte tijd een brandje gewoed. Dat zorgde voor veel rook, die in de hele wijk te zien was. De brandweer had het vuur snel onder controle.

LEES OOK: Brand in schuur slaat over op slaapkamer en andere schuur

Foto: Tom van der Put/SQ Vision
Foto: Tom van der Put/SQ Vision
Foto: Tom van der Put/SQ Vision
Foto: Tom van der Put/SQ Vision
17.51

Brand in schuurtje Eindhoven slaat over

Bij een brand aan de Luxemburglaan in Eindhoven zijn twee schuurtjes en een slaapkamer afgebrand. Het vuur ontstond in een schuurtje, maar sloeg al snel over naar het naastgelegen schuurtje en het aangrenzende huis. De brandweer was snel aanwezig en wist de vlammen onder controle te krijgen. Bij het blussen ontstond wel veel rook. De brandweer raadde buurtbewoners aan de ramen en deuren te sluiten.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
17.19

Aanhanger geschaard in Rijsbergen

Een aanhanger is geschaard op de Bredaseweg in Rijsbergen. Er kwam een ambulance ter plekke, maar die bleek niet nodig. Er raakte niemand gewond.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision
Foto: Tom van der Put/SQ Vision
17.07

Kindje (2) aangereden in Boxtel

Een kindje van twee is aan de Pellenwever in Boxtel aangereden door een passerende auto. Die reed gelukkig niet hard, waardoor het kind alleen wat schaafwonden opliep.

Wachten op privacy instellingen...
16.36

Kind in auto achtergelaten

Wachten op privacy instellingen...
15.28

Persoon verliest etui met pillen

In Hoogerheide is iemand zaterdagmiddag rond half een een etui met vijftig pillen verloren. De eigenaar raakte de blauw-grijze etui kwijt in het centrum van het dorp. De politie roept de vinder op zich te melden.

15.07

Hooiberg in brand

In een berg hooi aan de Genoenhuis in Geldrop is zaterdag brand ontstaan. Het zou de derde keer in korte tijd zijn dat de brandweer moest uitrukken voor brand in de hooiberg.

De berg hooi zou voor de derde keer in brand staan (foto: Dimitri Verbeek).
De berg hooi zou voor de derde keer in brand staan (foto: Dimitri Verbeek).
14.55

Ouder echtpaar beroofd in Helmond

Een oudere vrouw is vrijdag 8 juli tegen 17.00 uur beroofd van haar handtas op het Groenewoud in Helmond. Haar man probeerde de verdachte tevergeefs tegen te houden, meldt de politie Helmond. De man raakte bij die actie lichtgewond aan zijn gezicht en handen door een val.

De verdachte is volgens de politie gevlucht via het Beugelsplein in de richting van het centrum. Op de kruising van het Zuidende en de Molenstraat heeft een getuige van de roof de verdachte vastgepakt. In een worsteling die daarop volgde, is de verdachte alsnog ontkomen.

De politie roept getuigen op zich te melden. De verdachte is een blanke man tussen de 1.70 en 1.85 meter lang. Hij heeft een tenger postuur en donker kort haar. Tijdens de roof droeg hij een zwart shirt, grijze broek met rode strepen en grijze sneakers. Opvallend waren de tunnels, oorbellen die je oorlel oprekken, in zijn oren.

14.51

Berm in brand bij Breda

Aan de Verschuurstraat in Breda stond de berm zaterdag korte tijd in brand. Kinderen die in een speeltuin in de buurt speelden, meldden de brand.

De bermbrand veroorzaakte een rookpluim.
De bermbrand veroorzaakte een rookpluim.
14.42

Vrouw valt van scooter

Een vrouw is op de Strijpsestraat in Eindhoven ernstig ten val gekomen met haar scooter. Een traumaheli werd opgeroepen, omdat de vrouw veel bloed verloor. De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht (foto: SQ Vision).
De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht (foto: SQ Vision).
13.14

Automobilist rijdt veel te hard

Een 27-jarige man uit Veghel negeerde vrijdagavond een stopteken van de politie. Hij reed 134 kilometer per uur op de N279 bij Den Bosch. Op die weg is 80 de maximaal toegestane snelheid. Tijdens de vluchtpoging reed hij door een rood verkeerslicht. Toen de man op de Maastrichtseweg gestopt werd, gaf hij de naam van zijn broer op. Dit trucje werkte niet. Hij gaf toe een valse naam te hebben doorgegeven omdat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. De man is aangehouden.

12.34

Rijstrook A16 dicht na ongeluk

Vanwege een ongeluk is de rechterrijstrook van de A16 van Rotterdam richting Breda zaterdagmiddag rond kwart over twaalf afgesloten bij knooppunt Zonzeel. Dit leidde rond kwart over een tot drie kilometer file vanaf de randweg Dordrecht, goed voor tien minuten vertraging.

12.14

Rook uit landbouwvoertuig

De brandweer werd zaterdagochtend rond halftwaalf opgeroepen vanwege een landbouwvoertuig op de Zuid-Om in Gemert waar rook uit vrijkwam. Van brand was echter geen sprake. Het landbouwvoertuig stond vlakbij een tankstation. De brandweer controleerde het voertuig, maar de rookontwikkeling bleek afkomstig van een filter. De gelekte olie werd afgedekt met absorptiematerialen.

Het landbouwvoertuig stond stil bij de Zuid-Om in Gemert (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Het landbouwvoertuig stond stil bij de Zuid-Om in Gemert (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
11.17

Explosief was handgranaat

Het explosief dat zaterdagochtend werd ontdekt aan een zaak aan de Hildebrandstraat in Den Bosch is een granaat. De granaat werd rond halfelf verwijderd. Vrijdagnacht werden buurtbewoners al wakker van een knal. Het is niet duidelijk of er ook echt iets ontploft is.

09.51

Mogelijk explosief in Den Bosch

Vanwege de vondst van een mogelijk explosief is een deel van de Hildebrandstraat in Den Bosch zaterdagochtend afgesloten. De EOD komt ter plaatse.

LEES OOK: Mogelijk explosief in winkel in Den Bosch: acht panden ontruimd

Diverse hulpdiensten werden na de vondst van het explosief in Den Bosch opgeroepen (foto: Floortje van Gameren).
Diverse hulpdiensten werden na de vondst van het explosief in Den Bosch opgeroepen (foto: Floortje van Gameren).
09.33

Scooterrijder zwaargewond na aanrijding

Een scooterrijder is zaterdagochtend zwaargewond geraakt nadat ze werd aangereden op de kruising van de Emmikhovenseweg met de Brugdam in Almkerk. Dit gebeurde rond kwart voor negen. Ze werd geraakt door een automobilist. Die heeft volgens een 112-correspondent waarschijnlijk geen voorrang verleend aan de vrouw. Vanwege de ernst van de situatie kwam een traumahelikopter naar de Emmikhovenseweg. Het slachtoffer is in een ambulance, onder begeleiding van de trauma-arts naar het ziekenhuis in Rotterdam gebracht.

08.56

Vrachtwagen slaat om op N329

Een vrachtwagen is zaterdagochtend in de berm beland naast de N329 bij Oss. Volgens een 112-correspondent zou de combinatie omgeslagen zijn toen de chauffeur de bocht wilde nemen. De chauffeur is onderzocht door ambulancepersoneel, maar bleek gewond. Vanwege het ongeluk werd de N329 in zuidelijke richting tijdelijk afgesloten. Een bestuurster wilde tegen het verkeer in de N329 oprijden. Zij werd door de politie tegengehouden en is bekeurd.

De vrachtwagenchauffeur bleef bij het ongeluk op de N329 bij Oss ongedeerd (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
De vrachtwagenchauffeur bleef bij het ongeluk op de N329 bij Oss ongedeerd (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
07.19

Vechtpartij in Schijndel

De politie werd zaterdagochtend rond zes uur gealarmeerd vanwege een steekpartij aan de Duinweg in Schijndel. Naast meerdere politie-eenheden werd ook een ambulance opgeroepen. Daar aangekomen bleek dat er geen sprake was van een steekpartij, maar een vechtpartij. Die vond volgens een 112-correspondent plaats in of bij een gebouw waar arbeidsmigranten wonen. Of er iemand is aangehouden en of er iemand gewond was, is niet bekendgemaakt.

Agenten aan de Duinweg in Schijndel (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Agenten aan de Duinweg in Schijndel (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
04.14

Onderzoek naar schietpartij in Breda

Twee mensen zijn vrijdagnacht naar een ziekenhuis gebracht na een melding van een schietpartij in de Bavelseparklaan in Breda. Agenten hebben een verdachte aangehouden. Bij deze aanhouding trokken zij hun wapen.

LEES OOK: Duo gewond bij schietpartij in Breda, agenten trekken wapen bij arrestatie

03.57

Zwaargewonde bij steekpartij Roosendaal

Bij een steekpartij op de Markt in Roosendaal zou vrijdagnacht iemand zwaargewond zijn geraakt. Dat meldt een 112-correspondent. De steekpartij werd rond kwart voor twee gemeld bij de politie. Meerdere hulpdiensten werden gealarmeerd, waaronder het zogenoemde trauma-team. Het slachtoffer is met spoed naar een ziekenhuis gebracht. Volgens mensen in de buurt zou het slachtoffer meerdere keren in vitale delen zijn gestoken.

LEES OOK: Zwaargewonde bij steekpartij op de Markt in Roosendaal

Politieonderzoek op de Markt in Roosendaal (foto: Christian Traets/SQ Vision).
Politieonderzoek op de Markt in Roosendaal (foto: Christian Traets/SQ Vision).
02.25

Poging brandstichting bij politiebureau

Iemand heeft vrijdagnacht geprobeerd de hoofdingang van het politiebureau aan de Mathildelaan in Eindhoven in brand te steken. Volgens een 112-correspondent goot de dader rond een uur een flesje met een brandbare vloeistof leeg bij de draaideur en stak die in brand. Het vuur werd snel opgemerkt en was snel onder controle. De brand woedde volgens de 112-correspondent kort maar fel. De ruit van de draaideur is aan twee kanten zwartgeblakerd.

LEES OOK: Brandstichting bij politiebureau in Eindhoven, deur ingang zwartgeblakerd

Agenten voor het politiebureau in Eindhoven (foto: SQ Vision).
Agenten voor het politiebureau in Eindhoven (foto: SQ Vision).
00.09

Dronken bestuurder slingert over de weg

Ook in Uden zag een motoragent vrijdagavond een auto slingerend rijden, die een stoeprand raakte. De bestuurder, een 38-jarige man uit Polen, bleek te veel alcohol te hebben gedronken. Hij blies 910 ug/l, dat is ruim vier keer te veel. Zijn rijbewijs is ingenomen.

00.07

Motorrijder boete na wheelies in het centrum van Uden

De politie heeft vrijdagavond een motorrijder in Uden op de bon geslingerd omdat hij veel lawaai veroorzaakte en op zijn achterwiel reed. De man uit Vorstenbosch (34) kreeg een proces verbaal, een boete voor onnodig geluid en de politie maakt melding bij het CBR.

23.49

Motorrijder geschept in Eindhoven

Een motorrijder is vrijdagavond geschept door een automobilist in de Knokkelaan in Eindhoven. Volgens een 112-correspondent had het slachtoffer bij het naderen van de rotonde de automobilist, die van rechts kwam, vermoedelijk over het hoofd gezien. Vanwege de ernst van de situatie werd naast een ambulance ook een traumaheli opgeroepen. De motorrijder is met spoed naar een ziekenhuis gebracht. Hij is zwaargewond.

23.30

Deelscooter in brand in Tilburg

Een zogenoemde deelscooter is vrijdagavond in vlammen opgegaan op de Nieuwstraat in Tilburg. Ook twee helmen raakten beschadigd en een deel van een heg brandde door de hoge vlammen af. De brandweer heeft het vuur geblust. Onderzocht wordt hoe de brand is ontstaan.

Van de deelscooter in Tilburg bleef weinig over (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
Van de deelscooter in Tilburg bleef weinig over (foto: Toby de Kort/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!