PSV sluit trainingskamp af met pijnlijke nederlaag tegen Arminia Bielefeld - Omroep Brabant

PSV sluit trainingskamp af met pijnlijke nederlaag tegen Arminia Bielefeld

9 juli om 17:18 • Aangepast 18 juli om 13:28
nl
PSV is hard onderuit gegaan tegen Arminia Bielefeld. In Gütersloh verloor de ploeg van Ruud van Nistelrooij met 4-0. Na de derde oefenwedstrijd van het seizoen is de simpele conclusie te trekken dat de Eindhovenaren nog niet op het niveau zijn waar ze over drie weken willen zijn.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door
Yannick Wezenbeek

2700 toeschouwers zagen een onthutsend zwak PSV. Tegen tweede Bundesliga club Arminia Bielefeld kwam het zeer slecht voor de dag. De Eindhovenaren begonnen in een relatief sterke opstelling met onder anderen Luuk de Jong, komend seizoen de aanvoerder, Guus Til en Jordan Teze in de basis.

Na tien minuten keek PSV al tegen een 1-0 achterstand aan. Marco van Ginkel gaf een veel te hoge terugspeelbal waarna er een indirecte vrije trap op vijf meter van de goal genomen moest worden. Deze werd binnengeschoten door Fabian Klos.

PSV kreeg enkele kansjes via Til en Noni Madueke, maar overtuigde niet. De 2-0 van Arminia begon met balverlies van Joey Veerman. Daarna stonden de Duitsers vrij snel voor het doel van Walter Benítez. Na een mooie assist van Klos scoorde Janni Serra met een volley.

Wachten op privacy instellingen...

Werk aan de winkel
In de tweede helft werd het al snel 3-0 (eigen doelpunt Derrick Luckassen). PSV had in de rust wat basiskrachten gewisseld, maar bracht met Xavi Simons, Johan Bakayoko en Yorbe Vertessen drie spelers die komend seizoen ongetwijfeld minuten gaan maken in PSV 1. Later kwamen er nog meer jonge spelers in de ploeg.

Ook zij konden geen potten breken. PSV moet nog wennen aan het nieuwe systeem en de spelopvatting van Van Nistelrooij. Daarnaast had het ook geen grip op het spelsysteem van de Duitsers, die volgende week al beginnen aan de competitie.

Vijf minuten voor tijd werd het nog erger voor de Eindhovense club. Noel Niemann schoot de 4-0 tegen de touwen.

De simpele conclusie blijft dat er werk aan de winkel is voor Ruud van Nistelrooij. De trainer was positief over de trainingsweek, maar hij zal ongetwijfeld ontevreden zijn over deze wedstrijd. Geluk voor de Eindhovenaren is dat ze nog drie weken hebben tot de Johan Cruijff Schaal.

Basisopstelling PSV: Benítez; Hoever, Teze, Luckassen en Max; Van Ginkel, Veerman en Til; Madueke, De Jong en Gakpo.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone