Graat & De Laat komen naar je Straat deze zomer: lees hier waar - Omroep Brabant

Graat & De Laat komen naar je Straat deze zomer: lees hier waar

13 juli om 09:00 • Aangepast 13 juli om 10:57
nl
Honderden aanmeldingen kwamen er binnen voor de zomerstraatshows 'Graat & De Laat in je Straat’. Omdat alle Brabantse buurten en straten Jordy en Christel even lief zijn, moest er worden geloot. In deze drie plaatsen tuigen ze de komende drie zaterdagen hun live radio-uitzendingen op.
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven door
Jacky Goossens

Zaterdag 16 juli: Boxtel
Buurtvereniging De Rozengaard in Boxtel is dolblij met het bezoek van Christel en Jordy op zaterdag 16 juli, vertelt Nonja van Hout. “Het is de dag van ons jaarlijkse buurtfeest en hoe kun je dat mooier beginnen dan met 'Graat & De Laat in je Straat'? En er is plek genoeg, dus ook mensen die niet uit de buurt komen zijn welkom.”

Het thema van het buurtfeest is dit jaar ‘Camping’, met waslijnen en al. Nonja: “Omdat het erg warm wordt, zetten we overal zwembadjes neer. Net als op een echte camping, haha.” De dresscode, hoe kan het ook anders: een campingsmoking.

O ja, er is ook een springkussen. Voor kinderen. Maar Jordy en Christel moeten er ook aan geloven.

Zaterdag 23 juli: Heusden
In Heusden pakken ze het op 23 juli professioneel aan. Er is al een werkgroep met de voorbereidingen begonnen, vertelt drijvende kracht Angela Verberne. “We zijn echt superblij dat we zijn uitverkoren. Wat een geluk!"

De live radio-uitzending vindt plaats op de Vismarkt, daar kun je met je gemak een paar duizend mensen kwijt. “Precies, we heten iedereen dan ook van harte welkom in Heusden”, zegt Angela.

Het programma klinkt als een klok. “Giel Vermeulen, de Heusdense winnaar van Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2022, deelt worstenbroodjes uit. Het plein wordt helemaal versierd. Jordy wordt een van de molens in gejaagd en voor Christel ligt er een bootje klaar in het water.” Christel in een bootje. Dat wordt wat.

Zaterdag 30 juli: Bosschenhoofd
De laatste zomerstraatshow is op zaterdag 30 juli in Bosschenhoofd waar Karel en Madeline Korf en gastheer en gastvrouw zijn. Ze vinden het geweldig dat Graat & De Laat langskomen. Ook om hun gezinshuis De Korf onder de aandacht te brengen.

Karel: “Veel mensen weten niet goed wat ze zich daarbij moeten voorstellen, dus dat laten we graag zien. In een van de weilanden bij het huis, wordt de radioshow uitgezonden.

Het belooft een gezellige middag te worden met muziek, een drankje en gratis wafels. En met aandacht voor kinderen en jongeren die het minder makkelijk hebben. “We hebben ruimte voor een paar honderd mensen, dus kom langs zou ik zeggen”, nodigt Karel iedereen uit.

Bij het zwembad hebben ze trouwens iets in petto voor Jordy. Christel mag zich met de wafels bezighouden. Je vindt Gezinshuis De Korf aan de Pastoor van Breugelstraat 174.

Graat & de Laat in je Straat is op 16, 23 en 30 juli tussen 12.00 en 14.00 uur. Je bent van harte welkom, maar kunt natuurlijk ook gewoon luisteren naar de live radio-uitzending!

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.