Drukte bij Eindhoven Airport houdt aan, reisbranche maakt zich zorgen - Omroep Brabant
Video

Drukte bij Eindhoven Airport houdt aan, reisbranche maakt zich zorgen

11 juli om 13:58 • Aangepast 12 juli om 19:40
nl
Reisbranchevereniging ANVR houdt de komende tijd nadrukkelijk de rijen reizigers in de gaten die regelmatig ontstaan bij Eindhoven Airport. Ook maandag is het weer druk en klagen veel reizigers over lange wachttijden. Volgens het vliegveld is verbetering nog niet op komst.
Profielfoto van Ron VorstermansProfielfoto van ANP
Geschreven door
Ron Vorstermans & ANP

Een woordvoerder van de ANVR zegt dat het niet moet gebeuren dat het probleem zich van Schiphol verplaatst naar de regionale luchthavens, die deze zomer juist vluchten hebben overgenomen van het te drukke vliegveld bij Amsterdam.

"De slingers mensen buiten die we inmiddels kennen van Schiphol, vormen zich nu ook bij Eindhoven. We hopen dat het gaat om een incident."

Ook vandaag weer druk
Het vliegveld zelf zegt dat ook maandag weer reizigers buiten moeten wachten. Dat is inmiddels geen unicum meer. De grootste wachttijd is er voor de security, al wil een woordvoerder niet zeggen hoe lang de wachttijd kan oplopen.

"We zien hetzelfde beeld als de afgelopen weken en dat zal de komende weken ook zo blijven. Het is erg druk op Eindhoven Airport. Mensen moeten zich goed voorbereiden. We hebben tenten staan en delen water uit. We zijn erop berekend en maken het zo comfortabel mogelijk."

Geen verbetering op komst
Het advies is om maximaal drie uur voor vertrek aanwezig te zijn. "Kom op tijd, maar niet te vroeg", klinkt het. Anders zijn bijvoorbeeld incheckbalies nog niet geopend.

Verbetering is volgens de woordvoerder nog niet echt op komst. "We hopen erop, maar het is nog niet echt te zeggen wanneer." Dat is volgens hem afhankelijk van het vinden van nieuw personeel, waar Eindhoven Airport net als onder meer Schiphol een tekort aan heeft.

De ANVR wijst op beelden op sociale media van rijen reizigers die afgelopen dagen buiten stonden bij de luchthaven van Eindhoven. Ook maandag klagen reizigers op sociale media over lange rijen en gemiste vluchten.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.