Marco Kroon vindt omgekeerde vlag 'belediging voor militairen'

12 juli 2022 om 08:34 • Aangepast 13 juli 2022 om 08:20
nl
De omgekeerde vlag die bij de boerenprotesten veelvuldig te zien is, is 'een directe belediging voor de duizenden militairen, burgers, agenten, brandweermannen en alle anderen die in dienst van de Staat der Nederlanden het allerhoogste offer hebben gebracht'. Dat zegt Marco Kroon, drager van de Militaire Willems-Orde.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Op zijn LinkedIn-pagina schrijft Kroon die in Schijndel woont: "Uiteraard ben ik op de hoogte van de hele situatie rondom de stikstofcrisis en begrijp ik de emotie, de protesten en de zware lading echt wel. Maar behandel onze Nederlandse vlag alstublieft met het nodige respect. (..) De vrijheid van deze kleuren is namelijk betaald met Nederlands bloed."

In De Telegraaf voegt hij er dinsdag aan toe: "We hebben maar één eenheidssymbool en daar moet je afblijven. Als je het niet eens bent met het bestuur van Ajax, ga je niet het logo aanpassen. Demonstreren mag, maar blijf van ons nationale teken af."

"Demonstreer gerust, houd desnoods een referendum of wacht geduldig op nieuwe verkiezingen en ga stemmen. Maar blijf af van onze vlag", zegt Kroon tegen iedereen die het niet eens is met het kabinet en de politieke besluitvorming.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.