PSV treft AS Monaco in derde voorronde Champions League - Omroep Brabant

PSV treft AS Monaco in derde voorronde Champions League

18 juli om 12:15 • Aangepast 19 juli om 11:39
nl
PSV neemt het in de derde voorronde van de Champions League op tegen AS Monaco. De wedstrijden worden gespeeld op 2 of 3 augustus en 9 of 10 augustus. De Eindhovenaren beginnen met een uitwedstrijd.
Profielfoto van Yannick WezenbeekProfielfoto van ANP
Geschreven door
Yannick Wezenbeek & ANP

Afgelopen seizoen troffen beide ploegen elkaar ook al in het hoofdtoernooi van de Europa League. In Eindhoven wonnen de Monegasken met 2-1 in de laatste minuut. In Monaco werd er niet gescoord.

"Het is duidelijk dat Monaco de zwaarste uit de loting is"

Ruud van Nistelrooij denkt dat de Franse topclub AS Monaco de moeilijkste opponent was die PSV kon treffen in de derde voorronde van de Champions League. "Je weet de mogelijke tegenstanders en het is duidelijk dat Monaco de zwaarste uit de loting is", zei Van Nistelrooij. "Monaco is een heel goede ploeg in de top van Frankrijk met technisch vaardige spelers, onder wie een aantal dat in de Nederlandse competitie heeft gespeeld. We moeten onze borst nat maken."

De wedstrijden worden gespeeld in de eerste twee weken van augustus. Op 2 of 3 augustus wacht de uitwedstrijd in het Stade Louis II. Een week later op 9 of 10 augustus staat de confrontatie in het Philips Stadion op het programma.

"Thuis afsluiten zie ik wel als een voordeel."

Dat PSV begint met een uitwedstrijd juicht de trainer toe. "Dat zie ik wel als een voordeel, zeker met ons publiek. Thuis afsluiten, betekent dat je uit top moet zijn om een goed resultaat te halen. Het zijn wedstrijden waar je alleen maar zin in hebt, tegen een dusdanig aansprekende tegenstander dat meteen de volledige focus erop zit."

Om het hoofdtoernooi van het miljoenenbal te bereiken moet PSV twee voorrondes overleven. Mocht de Eindhovense club in een van die twee voorrondes uitgeschakeld worden, dan resteert de groepsfase van de Europa League.

Vorig jaar ging het fout in de laatste voorronde. Over twee wedstrijden was Benfica te sterk voor PSV. In eerdere voorrondes werd toen wel gewonnen van Galatasaray en Midtjylland.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone