Video

Sinterklaas vaart nu al met zijn pakjesboot op het Wilhelminakanaal

18 juli 2022 om 12:46 • Aangepast 19 juli 2022 om 10:28
nl
De mussen vallen bijna dood van het dak, maar in Tilburg werd dit weekend een Sinterklaasfilm opgenomen. Het tafereel met Pieten op een pakjesboot trok uiteraard veel bekijks op de wal.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Veel fietsers, die genoten van het heerlijke zomerweer, keken even vreemd op. Vanaf de Lovense Kanaaldijk was de pakjesboot te zien op het Wilhelminakanaal, die normaal in november de Sint naar Tilburg brengt. Op het schip een aantal Pieten en een heleboel pakjes.

Misschien een beetje vroeg in het jaar, maar heel verklaarbaar, vertelt Renko Jager (36) van de Stichting Sinterklaas Loon op Zand. “We waren aan het filmen voor ons Sinterklaasjournaal in november. En in deze scene op het kanaal doen we alsof we in Spanje zijn. Dus het goede weer kwam juist heel goed uit.”

Foto: Renko Jager.
Foto: Renko Jager.
Foto: Renko Jager.
Foto: Renko Jager.

De Sint was er zelf niet bij, maar wel zijn zus. “Die wil ook wel eens in de belangstelling staan en had zich verkleed als Sint”, legt Jager uit, die in het dagelijks leven in de Efteling werkt.

“Ik maak al heel lang van dit soort Sinterklaasvideo’s en sinds 2018 ook voor Loon op Zand”, legt hij uit. “En je kunt ons vaker tegenkomen. 14 augustus filmen we bijvoorbeeld in kasteel De Strijdhoef in Udenhout.”

De zes video’s die Renko Jager en zijn team gaan maken, zijn in november te zien op YouTube.

Bekijk hier een aflevering van afgelopen jaar:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.