Henk Krol verhuist en zet de inboedel op straat: 'Ze nemen echt álles mee'

19 juli 2022 om 11:35 • Aangepast 19 juli 2022 om 13:06
nl
Nog tien dagen en dan trekt Henk Krol de deuren van zijn Eindhovense villa voor het laatst dicht. Krol verkast naar Spanje en het inpakken en opruimen gebeurt met een lach en een traan. "Ik ga Brabant enorm missen."
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

De voormalig politicus woonde ruim 30 jaar op de, hoe kan het bijna anders, Ministerlaan. “Het is een veel te groot huis en ik heb door de jaren veel te veel rommel verzameld. Het leegruimen valt tegen", lacht Krol.

Zo is daar een doos vol met programmaboekjes van musicals die Krol overal ter wereld bezocht. Stapels boeken uit zijn tijd in de Tweede Kamer. Kerstballen in alle kleuren van de regenboog. Tassen vol kraaltjes uit New Orleans die bedoeld waren om uit te delen tijdens Roze Maandag.

“Je staat ineens weer met álles in je handen. Ook spullen die ik al lang en breed vergeten was, zoals die kraaltjes. Die kan ik aanstaande maandag gelukkig nog uitdelen in Tilburg", grinnikt Krol. “Je hele leven komt weer voorbij. Allemaal mooie flarden en herinneringen.”

“Elke keer als er iets bruikbaars wordt meegenomen, ben ik blij.”

Het gros van Krols ‘verzamelwoede’ eindigt in een container die op straat staat geparkeerd. En waar voorbijgangers graag en grif in rondneuzen. “De container is al twee keer vol en leeg geweest. Echt álles nemen ze mee, je kunt het zo gek niet bedenken. Ik kijk er met veel plezier naar. Elke keer als er iets bruikbaars wordt meegenomen, ben ik blij. Het is om vrolijk van te worden.”

Hoewel: het aanstaande vertrek uit Brabant knaagt toch wel een beetje, geeft hij toe. “Ik heb hier met ontzettend veel plezier gewoond en ga Brabant enorm missen. In die zin is het een verhuizing met een lach en een traan.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.