PSV-jonkies maken indruk op Van Nistelrooij: ‘Schroom niet keuzes te maken’ - Omroep Brabant

PSV-jonkies maken indruk op Van Nistelrooij: ‘Schroom niet keuzes te maken’

20 juli om 09:00 • Aangepast 27 juli om 15:39
nl
Veel jeugdspelers blinken uit, deze voorbereidingsperiode bij PSV. Iets dat Ruud van Nistelrooij ook is opgevallen. Volgens de trainer maken ook zij een goede kans om over een aantal weken basisspeler te zijn. Zeker omdat PSV kampt met een stel niet fitte spelers.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door
Yannick Wezenbeek

De eerste helft dinsdagavond tijdens de lichtstadderby tegen FC Eindhoven was genieten geblazen. Trainer Ruud van Nistelrooij liet een jong elftal beginnen. Zij gaven een visitekaartje af.

“Sommige jongens doen het verrassend goed”, zei Van Nistelrooij. De trainer gaf daarna Ismael Saibari als voorbeeld, die twee keer scoorde. “Als je zijn tweede goal ziet, daar zit zoveel power in. Ik heb echt van hem genoten.”

"De elf beste spelers vormen niet altijd het beste team."

De middenvelder zat zelf ook bij de persconferentie na afloop. Hij zei zoveel mogelijk minuten te willen maken. “Ik wil graag bij PSV slagen. Ik weet dat er veel concurrentie is maar daar leer je ook veel van. De jongens helpen mij ook, dat is natuurlijk prettig”, zegt Saibari bescheiden.

Maar wie naar Van Nistelrooij luistert weet dat ook jongelingen bij hem een kans kunnen krijgen. “Ik schroom niet om daarin keuzes te maken. Ik stel het beste team op en de elf beste spelers vormen niet altijd het beste team. Het beste team dat knokt en houdt zich aan afspraken”, zegt de trainer.

"Deze jongens zijn al vier weken in training terwijl sommige aanwinsten pas twee weken bezig zijn."

Toch lijkt het er op dat ook bijvoorbeeld een Cody Gakpo gewoon gaat spelen tegen AS Monaco. De aanvaller is nu nog niet fit maar sluit snel weer aan. Voor spelers als André Ramalho en Mauro Júnior dringt de tijd. “Ik kies altijd voor de meest fitte spelers. Ik heb niks aan iemand die maar voor de helft fit is. Ik wil dat iedereen topfit is. Deze jongens zijn al vier weken in training terwijl sommige aanwinsten pas twee weken bezig zijn. Daarom krijgen ze genoeg kansen en pakken ze die ook.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone